Wat is Hypnotherapie?

bevrijding hoofd

In hypnotherapie werkt men therapeutisch door middel van hypnose. Hypnose is een staat van bewustzijn (ook wel trance genoemd) waarbij het mogelijk wordt om diep te ontspannen of om – op een al dan niet interactieve manier – problemen op te lossen en/of te verwerken.  De techniek van hypnose is een hulpmiddel om het onbewuste in gang te zetten om gedragsverandering of emotionele problemen op te lossen. Het is vaak ook een efficiënte methode voor het verhelpen van psychosomatische klachten (soms duidelijke, soms vage klachten waarvan de arts geen oorzaak kan vinden).

Met hulp van hypnose kan men zich zó sterk concentreren op één gebeurtenis, één stukje van de werkelijkheid, dat vrijwel alles er omheen wegvalt.  Door middel van hypnose kan men zijn gedachten zó op één zaak richten dat al het andere minder belangrijk wordt en tijdelijk geen rol meer speelt.

Dankzij de hypnose en de technieken van hypnotherapie hebben we de mogelijkheid om oude patronen en slechte gewoonten te corrigeren. Allerlei vervelende dingen zoals gebrek aan assertiviteit, concentratieverlies, futloosheid, onrust, overweldigende en storende emoties, slechte eetgewoonten en dergelijke kunnen door hypnotherapie met  eenvoudige technieken gedeprogrammeerd  worden en zonodig vervangen worden door nieuwe positieve inzichten zodat je geen last meer zal ondervinden van wat je dwarszit.

Daarnaast biedt hypnotherapie ook de mogelijkheid om goede, maar ook zwakke eigenschappen te versterken of te verbeteren.  Zo kan het zelfbeeld via hypnose bijvoorbeeld een flinke boost krijgen terwijl je zelfvertrouwen versterkt wordt.
Ook studenten die problemen hebben met studeren, hetzij door concentratiegebrek, hetzij door examenvrees kunnen met hypnose ondersteund worden.

Hypnotherapie heeft prachtige technieken en mogelijkheden die de belemmeringen, klachten of zwakke punten veranderen of verbeteren, waardoor men beter functioneert, betere resultaten behaalt.
Heb  je interesse in hypnotherapie, zijn werking en zijn resultaten? Neem een kijkje op de pagina’s van hypnotherapie en Rustpunt, alsook van onze hypnose-site. Deze laatste is een uitgebreide site met alle achtergrondinformatie over hypnose en hypnotherapie.

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: