Je kunt je leven helen – Louise Hay

Je kunt je leven helen

Over de kracht van gedachten is al veel geschreven. Toch schijnen we nog steeds niet te begrijpen hoe verreikend de mogelijkheden echt zijn.

Je kunt je leven helen, is het verhaal van een filosofie. Vanuit de basisgedachte in het boek “Het leven is niet iets wat ons overkomt”, legt Louise Hay uit hoe onze gedachten en overtuigingen over onszelf en over het leven vaak de oorzaak zijn van onze emotionele en lichamelijke problemen. Ze gaat dieper in op de wijze dat gedachten ons beïnvloeden (negatief en positief) en hoe we daarop reageren. Dit is niet enkel emotioneel: vaak is er een reactie met lichamelijke kwaaltjes, want het is door deze kwaaltjes dat het lichaam met ons communiceert.

Het boek gaat een stapje verder met het inzicht dat “het niet gaat over wat je overkomt, maar hoe je er mee omgaat”, en bedenkt dat je houding tegenover het leven ook al bepalend is in wat je overkomt. Voor sommigen een boude uitspraak, alhoewel toch voor de hand liggend: alleen al een positieve uitstraling zorgt ervoor dat je met andere mensen in contact komt. Je bouwt hiermee een positieve omgeving op. Een sterke positieve omgeving geeft je de tools om sterker in het leven te staan.
Een positieve kijk op dingen laat je dan weer sneller oplossingen voor eventuele struikelblokken zien. Je bent beter uitgerust, je voelt je beter en je kunt -en durft- meer aan. Je kunt je leven dus wel degelijk sturen met een positievere instelling.

Je kunt dus objectief meten hoe een positieve levenshouding jouw leven verandert, maar hoe verander je jouw levenshouding?
In Je kunt je leven helen reikt Louise je manieren aan waarop je jouw gedachtepatroon kunt veranderen. Haar inzichten zijn een bron van inspiratie voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen en de kwaliteit van hun leven willen verbeteren. Je vindt tips om op een andere manier in het leven te staan en je leest over de kleine dingen -waar je eigenlijk niet bij stilstaat- die jou in de weg staan.
Je kunt je leven helen is een klein krachtig boekje, dat op een eenvoudige wijze je de weg wijst naar een gezonder denkpatroon. Beslist een aanrader.

Hier kun je een trailer van de film Je kunt je leven helen bekijken.

Heb je problemen om je gedachtestroom aan te passen? Kom je er zelf niet uit? Neem een kijkje op onze websites rustpunt.be en hypnose.rustpunt.be daar vind je veel meer informatie over hypnotherapie en de mogelijkheden ervan.

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: