12 regels voor het leven

12 regels voor het leven. Jordan Peterson

12 regels voor het leven: een remedie tegen chaos. Zowel de titel als de inhoudsopgave doet vermoeden dat er meer onder zit, dan wat de  buitenkant zegt. Dat is ook zo. 12 regels voor het leven is een boeiend boek, dat meer dan platitudes of oppervlakkige levenswijsheden biedt.

Samenvatting

Wat moet íedereen in de moderne wereld weten? Om antwoord te geven op deze moeilijkste vraag der vragen combineert de gerenommeerde psycholoog Jordan B. Peterson de zwaarbevochten waarheden van oude tradities met verbluffende ontdekkingen van grensverleggend wetenschappelijk onderzoek.
Op humoristische, verrassende en informatieve wijze vertelt Jordan Peterson ons waarom kinderen die aan het skateboarden zijn met rust gelaten moeten worden, welk verschrikkelijk noodlot mensen die te snel oordelen te wachten staat, en waarom je altijd een kat moet aaien als je er een tegenkomt. Peterson legt grote verbanden en distilleert daarbij uit alle kennis van de wereld 12 praktische en fundamentele leefregels.
In 12 regels voor het leven maakt Jordan Peterson korte metten met de moderne clichés van wetenschap, geloof en de menselijke natuur, en tegelijkertijd transformeert en verrijkt hij de denkwijze van zijn lezers.

Meer weten?

Op deze pagina staat een uitgebreide bespreking over het boek.

Over de auteur:

Dr. Jordan B. Peterson (1962) is een Canadees klinisch psycholoog, cultuurcriticus en hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Toronto. Zijn wetenschappelijke artikelen hebben de moderne kijk op persoonlijkheid en creativiteit voorgoed veranderd. Peterson heeft honderdduizenden volgers op social media en zijn YouTube-clips zijn meer dan 27 miljoen keer bekeken.

Boekenselectie

Elke maand, in de zomervakantie 2 keer per maand, publiceren we een boekentip. Voel je vrij om onze hele selectie te bekijken. Misschien vind je nog een boek dat je kan boeien.

12 regels voor het leven - Jordan Bernt Peterson
Een remedie tegen chaos
Uitgeverij Prometheus
496 pagina's

Meer informatie
ISBN: 9789044637809  paperback
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: