Ademen

Ademen

Kun je ademhalingsproblemen oplossen met hypnose?

Niets zo simpel als ademhalen zou je zeggen: we doen het allemaal, elke dag, altijd. Het gaat vanzelf, onbewust. Toch is ademhalen niet zo vanzelfsprekend. Hyperventilatie, een verstopte neus, hoofdpijn,… allemaal kwaaltjes die kunnen te maken hebben met een verstoorde ademhaling.

Bij een correcte ademhaling wordt ervoor gezorgd dat je lichaam een maximum aan zuurstof krijgt, terwijl de afvalstoffen optimaal verwijderd worden. Er is een verhouding tussen de zuurstof en de CO2 in de bloedbaan die ervoor zorgt dat we optimaal kunnen functioneren. Een verkeerde ademhaling zorgt voor een zuurstoftekort, niet enkel in je bloed maar ook in je hersenen. Dat maakt je trager, negatiever en angstige gevoelens worden versterkt. Je neigt meer naar depressie en je loopt meer kans op chronische stressgerelateerde aandoeningen. Kortom, een verkeerde ademhaling tast je gezondheid en je levensvreugde aan.

Hyperventilatie of stress?

Tenzij er medische aanwijzingen zijn, is een verkeerde ademhaling ofwel aangeleerd -dan helpen ademhalingsoefeningen- ofwel gedreven door stress. Aangezien ademhalingsoefeningen erop gericht zijn het ademhalingssysteem te zuiveren en te versterken, is dit altijd goed.
Bij stress is ontspannen het kernwoord. Het leren omgaan met spanning en stress heeft een blijvende impact: je bent kalm en helder, je voelt je krachtig en je hebt controle over je emoties. Ontspannen zijn vertaalt zich ook in loszittende schouders, minder maagkrampen en minder hoofdpijn.

Kan hypnose helpen bij problemen met ademhalen?

Voor ademhalingsoefeningen kun je terecht bij een ervaren therapeut en/of kinesist. Heb je problemen met ontspannen of stressreductie, dan kan hypnotherapie je helpen.

Door goed te (leren) ademen, versterk je je lichaam, je geest én je emotioneel welzijn. Zuurstof is onze belangrijkste bron van energie, dus kunnen we maar beter kiezen voor een optimale levenskracht. Een goede ademhaling is de sleutel tot een gezond en vreugdevol leven.

Heb je moeite om je te ontspannen, of wil je meer weten? Neem een kijkje op onze  Hypnose website daar vind je meer informatie over hypnotherapie en de mogelijkheden ervan.

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: