Als je wereld instort

ALs je wereld Instort

Adviezen voor moeilijke tijden

Geluk ligt voortdurend binnen ons bereik. Maar we lopen het vaak mis, omdat we constant bezig zijn met het ontwijken van pijn en lijden. Pema Chödrön geeft maar één advies: daal af in je verdriet. Want juist daarin ligt de sleutel tot geluk. Zie de realiteit onder ogen en misleid jezelf niet, want dat is de bron van het lijden. Door niet te vluchten voor wat je dwarszit, zal het lijden vanzelf verdwijnen. Met behulp van Pema Chödröns heldere adviezen leer je moeilijke tijden en pijnlijke emoties gebruiken als sleutel tot wijsheid, zelfkennis en innerlijke vrede.

Het boek

Als je wereld instort is een boek van Pema Chödrön vanuit een boeddhistisch standpunt geschreven. Maar ook als je het boeddhisme niet volgt of kent, staat dat haar waardevolle inzichten niet in de weg. In 22 korte hoofdstukken geeft Pema Chödrön haar visie over waarom we telkens vastlopen in de wereld, in onderlinge relaties, in onze emoties en -vooral- met onszelf. Alhoewel het vertrekpunt van Pema Chödrön vanuit het boeddhisme komt, zijn deze verhalen voor iedereen waardevol: ze geven een open en eerlijk relaas over hoe omgaan met verdriet, met angst, met emoties en met jezelf. Elk verhaal bevat universele wijsheid, die een licht werpen op onze eigen drijfveren die we misschien niet altijd doorzien. De hoofdstukken zijn elk apart te lezen en geven niet alleen stof tot nadenken, maar brengen je misschien ook inspiratie om het zelf eens anders aan te pakken.

Pema Chödrön is een Amerikaanse boeddhistische non en een vooraanstaand leerling van de bekende Tibetaanse leraar Chögyam Trungpa Rinpoche. Ze geeft leiding aan Gampo Abdij in Nova Scotia, geeft veel lezingen en meditatiecursussen en is in Europa vooral bekend als auteur.

Innerlijke rust en geluk zijn ook doelen die hypnotherapie nastreeft.  Kom je er zelf niet uit? Blijf je vast zitten? Neem dan een kijkje op de site. Misschien kan hypnotherapie jou een oplossing bieden.

Als je wereld instort - Pema Chödrön
Uitgeverij ten have
Het boek is origineel verschenen onder de titel "When things fall apart"

Meer informatie
ISBN 9789025958879 paperback
ISBN 9789025902544 e-book 
er is ook een Engelse audioversie
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: