Angst bedwingen en overwinnen

angst bedwingen en overwinnen

☞ angst bedwingen & overwinnen ☞ waarom hypnose en regressietherapie efficiënt zijn ☞ belang van desensitisatie ☞ snel en blijvend resultaat ☞Vlaams Brabant, Boortmeerbeek

Om te weten hoe je angst kunt bedwingen, moet je eerst de symptomen (her)kennen.

De symptomen van angst

Hevige angst gaat vaak gepaard met lichamelijke verschijnselen als een verhoogde hartslag en bloeddruk, hartkloppingen, duizeligheid, droge mond, pijn in de borst, misselijkheid, kortademigheid en hoofdpijn. Ook kan er sprake zijn van een bleke gelaatskleur, zweten, een verhoogde productie van adrenaline in het bloed en stoornissen in de spijsvertering. Psychologisch gezien gaat angst gepaard met een vaag gevoel van dreiging of gevaar. Soms kan angst een symptoom zijn van stress. De lichamelijke symptomen van angst worden wel gezien als een manier waarop het lichaam zich voorbereidt op bedreiging van buitenaf. Angst kan ook gepaard gaan met depressiviteit. Angst kan ook blijken uit gelaatsexpressies.
Wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/Angst

In dit artikel:
Het systeem van angst.

Hoe kun je angst bedwingen?

Angst bedwingen met hypnose en regressietherapie.

Desensitisatie bij angst.

Waarom desensitisatie bij angst?

Het nut van desensitisatie bij angst.

Tot slot.

Het systeem van angst.

Angst is een emotie die je onderuit haalt. Daarnaast verbruikt angst veel energie en creëert het ontzettend veel stress. Dit zet je lichaam onder druk, waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt: minder energie maakt je (ook psychisch) zwakker, waardoor je gevoeliger wordt voor stress, die je energie weer opvreet…
Deze cirkel doorbreken is moeilijk, omdat je zelf zelden in staat bent de angst aan te pakken, temeer omdat 99% van je angst irreëel is.
En hoewel je angst irreëel is, wordt die door jouw zenuwstelsel als heel reëel waargenomen. Mét inbegrip van alle lichamelijke reacties die erbij horen en die je nog meer angst bezorgen. Uiteindelijk komt er een moment dat angst een gewoonte wordt en rotsvast in je systeem zit.

Hoe kun je angst bedwingen?

Angst bedwingen is niet eenvoudig. Als je ziet hoeveel aandacht er momenteel aan mentale gezondheid en in het bijzonder angst gegeven wordt, dan begrijp je hoeveel mensen er last van hebben. Angst is niet simpelweg weg te wuiven of te negeren.
Het allerbelangrijkste is de oorzaak van je angst te achterhalen. Waarom durf je niet in de lift? Ben je bang dat ze blokkeert? Of ben je eerder bang dat ze naar beneden valt? ben je bang om in een vliegtuig te stappen? Eens je de oorzaak vindt, kun je verder werken.

Angst bedwingen met hypnose en regressietherapie.

Als hypnose coach en regressietherapeut, ga ik graag eerst naar de oorzaak van de angst kijken. Regressietherapie in combinatie met hypnose geeft daar zeer snelle en gerichte resultaten.
Er is een waaier aan technieken die je snel bij de oorzaak van angst brengen. Die oorzaak ligt ergens in je verleden. Dat hoeven trouwens geen grootse trauma’s te zijn: een kinderbrein is onvolgroeid en trekt al wel eens verkeerde conclusies die dan als waarheid worden opgeslagen.

Met de technieken in regressietherapie en hypnose kun je gemakkelijk terug naar het verleden om daar gebeurtenissen, emoties of verkeerde besluiten in de juiste context te plaatsen. Ergens heb jij, wellicht als kind, op een onbeduidend moment toch iets weggeschreven over liften. Soms is de link zelf niet zo recht-aan-recht-toe. Maar met regressietherapie komt het wel naar boven. Zodra de link gevonden is, kan die ook verbroken worden.

Desensitisatie bij angst.

De volgende stap is systematische desensitisatie. Dat is een wat duurder woord voor het ongevoelig maken aan angst, drang of gewoontegedrag. Het is een techniek die gebruikt wordt om fobieën, angsten en ongewenst gedrag aan te pakken nadat de onderliggende oorzaken ervan eerst zijn opgelost.

Waarom desensitisatie bij angst?

Vaak valt het voor dat hoewel de oorzaken opgelost zijn, het gewoontepatroon toch nog is blijven zitten of de drang naar het ongewenst gedrag of gewoon zelfs de overtuiging dat het niet zomaar kan verdwenen zijn. Met deze techniek kan gecontroleerd worden of de klacht wel degelijk weg is.  Zo niet kan er vastgesteld worden op welk moment in het hele proces er nog iets spaak loopt.  Als het niet zo erg meer is, is het opnieuw doorlopen van het proces ondersteund met een aantal suggesties genoeg om zonder enige moeite het proces probleemloos af te werken.  Zijn er echter wel nog zware struikelblokken, dan pakken we deze  weer op met behulp van bijvoorbeeld regressietherapie of deelpersoonlijkheden om daarna opnieuw de systematische desensitisatie toe te passen.

Het nut van desensitisatie bij angst.

Niet alleen werkt deze methode op zich al vrij efficiënt, maar het is ook een prima hulpmiddel om na te gaan of de klacht wel degelijk helemaal verdwenen is. Dit uittesten kan zonder je onmiddellijk te confronteren met onbehaaglijke of soms vervelende situaties. Ideaal dus om het proces met succes te kunnen afronden en afsluiten.

Tot slot

Heb je een paniekmoment, en heb je nu even ondersteuning nodig? Voel je vrij mijn geluidsopnames te beluisteren, om terug tot rust te komen.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Aanverwante Artikelen:
Overeten door angst.

10 tips om met angst om te gaan

Hoe kun je rust vinden bij angst. Een korte video.

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: