De kracht van kwetsbaarheid

De kracht van kwetsbaarheid

De kracht van kwetsbaarheid ☞ Brené Brown ☞ boekentip ☞ moed om niet perfect te willen zijn

De kracht van kwetsbaarheid: heb de moed om niet perfect te willen zijn

Enkele jaren geleden klikte ik heel toevallig op een link van een TEDTalk filmpje. Zo kwam Brené Brown mijn leven binnen. Ik werd getroffen door de verfrissende humor waarmee ze diepe onderwerpen aanraakt. Vandaar dat enkele dagen later het boek de kracht van kwestbaarheid op mijn tafel lag. Alhoewel ze sindsdien nog veel boeken publiceerde, blijft dit boek voor mij altijd een referentiepunt waar ik graag naar verwijs. Het gaat over eigenwaarde. Angst. Schaamte. Over jezelf te kunnen en te mogen zijn, omdat je jezelf niet moet weg te steken, maar jezelf tonen. Over hoe kwetsbaarheid een kracht kan zijn.

Samenvatting

Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd? We verwachten van onszelf en van anderen dat we elke dag de schijn ophouden om anderen te laten zien hoe goed we alles voor elkaar hebben. Kwetsbaarheid is een emotie waar bijna niemand zich prettig bij voelt. We associëren het met onzekerheid en risico’s. Toch zegt Brené Brown dat juist kwetsbaarheid de basis is van alle mooie dingen in het leven als liefde, vertrouwen en vreugde. Ze moedigt de lezer in De kracht van kwetsbaarheid aan om perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid te omarmen en uitdagingen aan te gaan.

Over de auteur

Dr. Brené Brown (18 november 1965) is professor aan de Universiteit van Houston waar ze meer dan 12 jaar onderzoek deed naar kwetsbaarheid, moed, authenticiteit en schaamte. Ze is bekend van haar TEDTalk die meer dan 21 miljoen keer is bekeken en schreef de bestsellers De moed van imperfectie, De kracht van kwetsbaarheid en Sterker dan ooit

Verder is ze CEO en Chief Learning Officer van The Daring Way, een training- en certificatieprogramma voor professionals die hulp nodig hebben om kwetsbaarheid, moed en waardigheid in hun werk te cöopereren. 

Verder lezen?

Voel je vrij om door onze boekentips te snuffelen. Misschien vind je een titel die je aanspreekt.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

De kracht van kwetsbaarheid - Brené Brown
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Het boek is origineel verschenen onder de titel Daring Greatly
Meer informatie:
ISBN 9789044983494 Hardcover
ISBN 9789400502482 Paperback
ISBN 9789044969481 E-book

Meer boekentips vind je hier

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: