De kunst van het ongelukkig zijn

De kunst van het ongelukkig zijn. Regressietherapie & hypnose.

De kunst van het ongelukkig zijn ☞ Dirk De Wachter ☞ Boekentip ☞ zingeving en betekenis ☞ Regressietherapie & hypnose ☞ Vlaams Brabant, Boortmeerbeek

Ik krijg heel vaak klanten die zich niet goed in hun vel voelen, en voor velen is gelukkig zijn hun grootste wens. Maar wat is dat gelukkig zijn, en is dat wel een doel op zich?

In de kunst van het ongelukkig zijn, gaat het daar over: dat ‘het grote geluk’ najagen je vaak geen stap verder brengt, maar je eerder meer ongelukkig laat voelen. De zoektocht naar meer en groter, laten je vaak het echt contact met jezelf en de wereld verliezen.

En die wereld is geen rozengeur en maneschijn. Integendeel. Leven is ook afscheid nemen, verdriet, teleurstelling en tal van emoties die pijnlijk zijn, maar erbij horen. Zolang we daar niet mee leren omgaan en dit ook als een normaal stuk in onze leefwereld accepteren, blijft het moeilijk om een evenwicht te vinden.

In deze eerder dorre tijden van spiritueel denken en voelen, is de kunst van het ongelukkig zijn een verademing. Een pleidooi dat essentie, diepgang en voldoening, ingrediënten zijn voor een fijn en vervullend leven.

Inhoud

Geïnspireerde blik op geluk en zingeving

Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing.
Streven naar zin en betekenis, daarentegen, is waar het leven om draait.

In zijn nieuwste boek gaat Dirk De Wachter in op grote vraagstukken in onze maatschappij die ons leven bepalen, sturen of veranderen, maar die ons vooral in contact brengen met de ander of met onszelf.

Onze samenleving is er een geworden van de hoogste pieken, van het steeds beter, verder en hoger. Wat erger is: we staan er bijna niet meer bij stil dat die pieken de laagtes niet opvullen. We zien geen onderscheid tussen wat ons heel even gelukkig maakt en wat het leven echt zin geeft. Maar hoe kunnen we dat onderscheid weer leren maken?

Vanuit een constante verwondering leert De kunst van het ongelukkig zijn ons om na te denken over wat gelukkig zijn echt kan betekenen.

Over de auteur

Dirk De Wachter is psychiater-psychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de K.U.Leuven, campus Kortenberg. Hij is opleider en supervisor in de gezinstherapie in verschillende centra in binnen- en buitenland.

Verder lezen?

Ik vul regelmatig de boekentips aan met boeken die mij -nu of vroeger- interesseerden, intrigeerden of op een bepaalde manier een impact op mij hadden. Voel je vrij om doorheen de selectie te surfen.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

De kunst van het ongelukkig zijn  - Dirk De Wachter.   
Uitgever: LannooCampus 
 
Meer informatie:    
ISBN 9789401463584 paperback 
ISBN 9789401464543 e-book  
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: