De kunst van loslaten

De kunst van loslaten

Bij problemen, verdriet of stress, krijg je soms -nogal vaak- het advies om iets ‘los te laten’ of ‘het een plaats te geven’. Sommigen denken daarbij aan ‘uit het leven verwijderen’, anderen aan ‘stoppen met houden van’. Maar is het dat wel?

Loslaten is moeilijk, want gewoonlijk wil je niet kwijt wat je los moet laten. Zelfs al is het onprettig of pijnlijk, je houdt er gewoonlijk (vaak onbewust) toch aan vast. Dat vasthouden komt omdat we niet van veranderingen houden, meer nog: we zijn er bang voor. We zijn zo gehecht aan ons leven en wat ons omringt -de mensen, de dingen- dat we alles krampachtig proberen vast te houden. We denken namelijk dat daar de reden van ons geluk in zit. Als we dan toch iets verliezen (of moeten opgeven), proberen we dat uit alle macht vast te houden of terug te krijgen.

Eigenlijk willen we als mens de garantie dat alles waarvan we denken dat het ons gelukkig maakt, voor altijd in ons leven blijft. Krijgen we die zekerheid niet, dan komen we emotioneel in de problemen: we voelen ons ongelukkig en denken dat dit komt door wat we zijn kwijt geraakt.

Als je het nog eens goed naleest zie je dat het uiteindelijk je overtuiging is die je pijn doet: als je niet meer doordrongen bent van het idee “Wat ik kwijt raak maakte me gelukkig.”, is de kans heel groot dat je je ook niet ongelukkig voelt.
Vasthouden, verandering … loslaten.
Natuurlijk kun je overtuigingen veranderen, maar het vraagt moeite, inspanning en heel veel tijd.

Omdat je met hypnotherapie snel en geconcentreerd op één punt kunt focussen kun je sneller, adequater en gemakkelijker je obstakels wegwerken en nieuwe inzichten creëren.
Met hypnotherapie ben je in staat zonder al te veel emotionele struikelblokken je zekerheden te (her)bekijken en zo een objectieve -eerlijke- mening te vormen over je leven en wat er in hoort.

En als we niet meer vasthouden aan zekerheid dan kunnen we loslaten.

Meer weten? Neem een kijkje op onze websites www.rustpunt.be en hypnose.rustpunt.be daar vind je veel meer informatie over hypnotherapie en de mogelijkheden ervan.

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: