Gezondheid ondersteunen?

Gezondheid ondersteunen

☞ gezondheid ondersteunen ☞ gezonde levensstijl ☞ inzicht in emotionele problemen ☞ doeltreffend ☞ blijvend resultaat ☞ 15+ jaar ervaring ☞ gecertificeerd in hypnose en regressie ☞ Vlaams Brabant, Boortmeerbeek

Gezondheid ondersteunen? Als je eens teveel gegeten hebt of een overmatige dosis alcohol verbruikt hebt, vind je het niet abnormaal dat je lichaam protesteert. Je begrijpt onmiddellijk dat je lichaam aangeeft dat je in dat geval niet goed bezig bent. Sommigen zullen daardoor ook beseffen dat die overdaad aan voeding of alcohol je lichaam niet ten goede komt en zal dit in de toekomst vermijden of het op zijn minst proberen.

In dit artikel lees je over
Wat is ziek zijn?
De oorzaak van je ziek voelen.
Inzicht in je problemen.
Je gezondheid ondersteunen.

Wat is ziek zijn?

Zowat elke ziekte is een signaal van je lichaam om je er op attent te maken dat je niet goed bezig bent. Het kan zijn dat je lichamelijk iets verkeerd doet door je lichaam niet goed te respecteren. Ik denk bijvoorbeeld aan verkeerd eetgedrag, te weinig of juist te veel beweging, bepaalde medicatie, cafeïne, drugs, alcohol, nicotine….

De oorzaak van je ziek voelen.

Een andere oorzaak van ziek voelen – en voor sommigen is dat misschien verrassend – is de manier waarop je leeft en denkt. Intussen is het bekend dat stress vaak aan de basis ligt van problemen. Bijvoorbeeld in het spijsverteringsstelsel, zoals darmstoornissen of maagzweren. Soms schuilt achter lichamelijke last een emotionele oorzaak. Het is duidelijk dat stress een invloed heeft op de werking van je lichaam. Toch leg je er zelden het verband mee. Vreemd. Want bijna alles kan stress creëren: werkdruk, angst, zorgen, financiële problemen, schoolproblemen, familiale problemen, ziekte van zichzelf of een naaste, verdriet, en noem maar op. Tenslotte is het niet respecteren van je lichaam soms ook een gevolg van een emotioneel probleem. Je wilt wel gezonder eten, niet meer drinken of roken, meer bewegen enzovoort, maar het lukt je gewoon niet omdat een iets je blokkeert.

Inzicht in je problemen.

Als je al het inzicht hebt dat de emotionele problemen die je saboteren om gezonder te leven tot ziekte kunnen leiden, ben je al een stap verder. De volgende stap is dan om aan die problemen te werken zodat je van die emotionele last verlost geraken. Dat wil je natuurlijk wel, maar met je wilskracht alleen kun je die meestal niet zo gemakkelijk weg krijgen, omdat we van nature -onbewust- een weerstand hebben om te veranderen. Je blijft dan halsstarrig vasthouden aan je oude gewoonten en gedragspatronen omdat die zo opgeslagen zijn in je onderbewustzijn. Dat onderbewustzijn blijft heel strikt en getrouw uitvoeren wat het destijds geleerd heeft.

Je gezondheid ondersteunen.

Het onderbewustzijn laat zich niet zomaar veranderen. Door anders te gaan denken, maak je een goede kans om daarin te slagen. Maar het zal veel tijd kosten eer het onderbewustzijn die nieuwe visies en inzichten gaat opnemen en ernaar handelen.

Met hypnose coaching wordt in eerste instantie gewerkt aan de oorzaak van het probleem en rechtstreeks met het onderbewustzijn gecommuniceerd. Hierdoor wordt het effect van nieuwe visies en inzichten onmiddellijk door het onderbewustzijn wordt en je aangepast. Dat heeft direct impact op hoe je je gedraagt en functioneert.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie en hypnotherapie en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Aanverwante artikelen
Waarom eet jij?
Genieten van eten? Hoe ga je ermee om?
Hypnose en gezond eten
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: