Het slimmedarmendieet

Slimme-darmen-dieet

Slimmedarmendieet

Het slimmedarmendieet is een opmerkelijk boek, dat meer biedt dan alleen een dieet zoals de titel zou doen vermoeden. Het boek geeft je de in de eerste plaats een wetenschappelijke kijk op je darmen en hun werking. Door middel van gefundeerd en diepgaand onderzoek, laat Dr. Michael Mosley zien hoe je darmen onze gezondheid sturen en hoe onze westerse levenswijze onze darmwerking beïnvloeden. Daardoor zijn onze darmen en hun werking erg belangrijk.

Inhoud

Je darmen bevatten miljoenen neuronen en zijn verbazingwekkend slim. Ze worden ook wel “ons tweede brein’ genoemd. Daarnaast zijn ze ook de thuisbasis van 1 à 2 kilo microbioom, een leger van microben die je humeur, je gewicht en je immuunsysteem beïnvloeden.
Dr. Michael Mosley neemt ons mee op een onthullende reis door de darmen. Hij laat zien hoe junkfood en overmatig gebruik van antibiotica veel “goede” darmbacteriën hebben weggevaagd, wat heeft geleid tot allergieën, voedselintoleranties en obesitas.
Er bestaat voedsel dat goed is voor je darmflora, maar van slechts zeer weinig producten is de positieve werking wetenschappelijk bewezen. Van prebiotica en probiotica tot gefermenteerde voedingsmiddelen en supplementen: Michael Mosley legt uit welke nuttig zijn en welke niet.
‘Het slimmedarmendieet’ bevat vele recepten, menuplannen, checklists en tips: alles wat je nodig hebt om je eetgewoontes aan te passen en je darmen gezonder te maken.

Inclusief een 2-fasen dieetplan om je darmen te herstellen en te resetten.
“Ik ben een van de weinige mensen die een camera hebben ingeslikt en hun eigen darmen in actie hebben gezien – een opmerkelijk iets. In dit boek laat ik je zien hoe je darmen je maken tot wie je bent en wat je daaraan kunt doen.’ – Dr. Michael Mosley

Over de auteur

Dr. Michael Mosley (1957) werd bekend met zijn bbc-programma’s over biologie, gezondheid, het menselijk lichaam, voedsel en vasten.
Na zijn afstuderen als arts ging Dr. Michael Mosley werken bij de BBC als presentator en producer van documentaires. Hij schreef eerder de internationale bestsellers ‘Het vastendieet’ en ‘Het 8-weekse bloedsuikerdieet’.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie en hypnotherapie. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Het slimmedarmendieet - Dr Michael Mosley 
Nieuwezijds B.V., Uitgeverij
Het boek is origineel verschenen onder de titel: The clever gut diet

Meer informatie:
ISBN 9789057124952 paperback
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: