Hypnose en gezond eten

Hypnose gezond eten en bewegen

Hypnose, hulp bij gezond eten en meer bewegen. Omdat het soms alleen niet lukt, en je een duwtje in de rug kunt gebruiken, zonder je schuldig te voelen. Hypnose en regressie kunnen een hulp zijn bij gezond leven.

Dit is een artikel voor iedereen die moeite doet, en er toch niet in slaagt om gewicht te verliezen, om meer te bewegen. Of om regelmatiger te leven en op tijd naar bed te gaan. Voor de mensen die gezond willen leven, maar waarbij het niet lukt. Je bent niet lui, gemakzuchtig, zwak, of onverschillig, je hebt gewoon hulp nodig.

De onderwerpen in dit artikel:

Wat is gezondheid?
Omgaan met gezondheid.
Inzicht is belangrijk.
Waar vind je informatie?.
Hypnose en regressie voor gezond eten en meer bewegen.

Wat is gezondheid?

Een gevuld, rijkelijk en gezond leven, het lijkt soms de Heilige Graal van het moderne leven. Voor velen van ons is een leven dat gelukkig, afwisselend, gezond, verrijkend en harmonieus is een begeerd, maar veelal onbereikbaar doel. In een wanhopige poging om een evenwicht tussen alle aspecten in je leven te krijgen, leef je in een soort spreidstand met af en toe een schuldgevoel. Aangezien je nooit op alle vlakken kunt scoren vallen er automatisch dingen uit de boot. Je zet ze opzij, morgen zal je het aanpakken. Spijtig genoeg is het meestal gezondheid die opzij geschoven wordt: morgen eet je gezond, morgen ga je bewegen, morgen ga je….. De realiteit is dat je morgen gewoonlijk verder doet zoals vandaag. Dat, terwijl we allemaal weten dat gezondheid net een topprioriteit dient te zijn.

Omgaan met gezondheid

Hoe dan wel omgaan met gezondheid? De beste manier om controle over je gezondheid te nemen is door te begrijpen hoe je lichaam werkt en hoe de verschillende elementen uit je leven je beïnvloeden. Gezondheid is namelijk zoveel meer dan dieet en sport: gezondheid is een manier van leven met wel enkele basisregels.

Inzicht is belangrijk.

Inzicht en kennis vormen een basis om deze nieuwe weg in te slaan en om die manier van leven vol te houden. Gezondheid is ook ademhaling, slaap, rust en vooral mentale/emotionele gezondheid. Dit stukje mentale gezondheid -dat belangrijk is- wordt nog het vaakst over het hoofd gezien. Nochtans zijn het je gedachten en emoties die je houding beïnvloeden, maar ook je stofwisseling en je hormoonhuishouding. Je stofwisseling en hormonen bepalen dan weer je stemmingen, je eetlust, je slaap, lichamelijke symptomen en zo meer. Met een mentaal en emotioneel evenwicht zul je merken dat het je gemakkelijker lukt een harmonisch en verrijkend leven te leiden, zonder dat je je schuldig voelt omdat je stukken negeert.

Waar vind je informatie?

Voor meer informatie over een gezonde levensstijl kun je terecht bij een voedingsdeskundige, een dokter, een bewegingstherapeut of een levenscoach. Ook op onze site vind je artikelen over gezondheid. Door zoveel mogelijk bronnen te raadplegen, en in gesprek te gaan, vind je de manier die bij jouw leven past. Zodra de “match” er is, kun je gemakkelijker en sneller wat wijzigingen aanbrengen die jou stimuleren. Eens je resultaten ziet en voelt (helder hoofd, meer energie, een beter humeur,…), ga je zonder al te veel moeite verder. Je komt in een opwaartse spiraal, waarin je jezelf naar boven duwt. Het hoeft niet groots te zijn, 15 minuten wandelen per dag kunnen een heel verschil maken, en wie weet waar je na een jaar zonder al te veel inspanningen staat.

Hypnose en regressie voor gezond eten en meer bewegen

Soms lukt het echter niet. Lijkt het alsof je de knop niet kunt omzetten, hoe je ook probeert. Je blijft het moeilijk vinden om een evenwicht te vinden waardoor je een gezond levenspatroon in de weg staat. Hypnose en regressie kunnen je helpen aan je gezondheid te werken. Ergens is er een reden dat het je niet lukt, je bent echt niet simpelweg lui, zwak, gemakzuchtig of onverschillig. Neen! Als je er met al je inzet echt niet in slaagt om iets in je leven ten goede te veranderen -hoe klein die aanpassing ook- is er meer aan de hand! Het is niet jouw schuld. Met regressie kun je naar de oorzaak van jouw hindernis(sen) gaan. Want iets houd je tegen, zet je vast, waardoor het niet lukt. Door die oorzaak weg te nemen en jezelf en je onderbewuste te motiveren, valt de onbewuste/ongewenste drang én dwang weg en kun je terug energie opbouwen. In plaats van dat je leeggezogen bent, kun je jezelf weer gaan opvullen.
Hypnose en regressie is een zeer snelle en fijne methode om het hoofd weer in balans te krijgen, waardoor je weer in je eigen kracht gaat staan en op een gemakkelijkere en vrijere manier door het leven kan gaan. Hypnose zet je op weg naar gezond leven.

Wil je meer weten over therapie in hypnose of regressie of zoek je informatie? Dan vind je op de site tal van artikelen en toelichting. Voel je vrij me te contacteren voor meer inlichtingen of maak een afspraak.
En vergeet niet, de weg naar een gezond leven is niet een weg van wilskracht, maar van een andere levensvisie en -houding.

Aanverwante artikelen:

Genieten van eten? Hoe ga je ermee om?
Waarom eet jij?
Gezond!

 

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: