Over Eckhart Tolle en zijn boeken

Eckhart Tolle de kracht van het nu

Soms heb je auteurs die er uit springen, die meer dan één waardevol boek schreven. Boeken waar je -volgens mij- iets mee kan. Voor mij hoort Eckhart Tolle daar zeker bij. Ik deel graag enkele van zijn boeken, die bij mij een indruk nalieten.

De boeken

De kracht van het NU

De kracht van nu is het spirituele boek van de afgelopen tijd.
Om de weg te gaan die wordt beschreven in De kracht van het Nu, dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen.
Daar komen we er ook achter dat we al ‘heel’ en ‘volmaakt’ zijn. Velen zullen tijdens het lezen van dit boek vaststellen dat de grootste blokkades om in het Nu te komen onze relaties zijn, dat wil zeggen de manier waarop we in onze relaties staan. Relaties kunnen echter ook een toegang zijn om tot verlichting te komen, mits we ze wijs benutten zodat ze bijdragen aan onze bewustwording en we daardoor in staat zijn meer liefde te geven.
Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als ‘overgave’, ‘vergeving’ en ‘het onnoembare’. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van De kracht van het Nu. De kracht van het NU   gids voor een bewust en gelukkig leven

Een nieuwe aarde

Eckhart Tolle nieuwe aarde

Een nieuwe aarde van Eckhart Tolle zag tien jaar geleden het licht, maar is actueler dan ooit. Tolle, een van de meest geliefde en inspirerende spirituele auteurs van dit moment en bekend geworden met zijn wereldwijde bestseller De kracht van het Nu, onderstreept met een nieuw woord vooraf in deze jubileumeditie van Een nieuwe aarde dat het vijf voor twaalf is voor de mensheid. Maar Tolle heeft ook goed nieuws: als we ons ego durven loslaten en collectief de sprong wagen naar een ander en zuiver bewustzijn, dan transformeren we naar een nieuwe samenleving waarin geluk de boventoon voert. Gebaseerd op de inzichten uit De kracht van het Nu wijst Eckhart Tolle ons de weg naar het nieuwe spirituele tijdperk.
Een nieuwe aarde   de uitdaging van deze tijd

De stilte spreekt

Eckhart Tolle De stilte spreekt

In De stilte spreekt geeft Eckhart Tolle ons geen stof tot nadenken of om van te leren, maar woorden om te ervaren. Wat Eckhart Tolle ons in zijn wereldwijde bestsellers De kracht van het Nu en Een nieuwe aarde leert, is dat we door te leven in het Nu, liefde, geluk, creativiteit en innerlijke stilte kunnen vinden. De stilte spreekt is daarbij een grote hulp. De teksten doen vanzelf hun werk. Ze zijn als richtingaanwijzers, die niet verwijzen naar ons denken maar naar ons zijn. We hoeven het dus niet te begrijpen, maar het boek gewoon zijn werk laten doen. We hoeven ook niet te begrijpen hoe de techniek van een telefoon werkt om te kunnen bellen. Wie de korte, indringende teksten leest en de tijd neemt om de wijsheid ervan tot zich te laten doordringen, zal een dieper inzicht in zichzelf vinden en het wonder van de stilte ervaren.
De stilte spreekt    Leer het contact met de innerlijke stilte in jezelf herstellen

Leven in helder bewustzijn

Eckhart Tolle leven in helder bewustzijn

In oktober 2013 trok Eckhart Tolle 2.500 mensen naar De Doelen in Rotterdam. Daar hield hij een lezing waarin hij liet zien dat we pas echt leven als we leven in een helder bewustzijn. Hiervoor hoeven we niet ver te zoeken, we dragen de kern ervan in onszelf. Het begint met stil-zijn en de focus op dit ene moment, waar het verleden en de toekomst ons niet afhouden van wie we zijn. Stap voor stap, met zijn kenmerkende humor en zachte stem, neemt Eckhart ons mee naar een staat waar zuiver geluk te vinden is. Bij de DVD zit een prachtig boekje met citaten en foto’s om de Kracht van het Nu opnieuw te ervaren. Nederlands ondertiteld.
Leven in helder bewustzijn  Eckhart Tolle live

Over Eckhart Tolle

Eckhart Tolle

Eckhart Tolle

Eckhart Tolle is een van de meest geliefde en inspirerende spirituele leraren van dit moment. Zijn boeken, waarvan De kracht van het nu en Een nieuwe aarde het meest bekend zijn, staan al jaren op eenzame hoogte in de bestsellerlijsten. Eckhart Tolle inspireert met zijn boeken en lezingen wereldwijd miljoenen mensen om meer liefde, geluk, creativiteit en innerlijke vrede te vinden door veel meer in het Nu te leven. Zijn website vind je hier

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: