Woede uitbarstingen beheersen

Woede beheersen met hypnose

Je woede beheersen. Woede uitbarstingen zijn -nog altijd- een groot taboe. Wie als volwassene zichzelf niet kan beheersen, wordt niet geapprecieerd. En vaak is dat terecht.
Woedebeheersing is noodzakelijk. Je emoties kunnen beheersen is een essentie in een samenleving. Natuurlijk mag je boos zijn, maar je moet ook in staat zijn je impulsen te bedwingen. Anders wordt samenleven wel heel moeilijk.

Inhoudsopgave


Van waar komen woede uitbarstingen?
Waarom escaleert het soms?
Je woede beheersen: hoe kunnen hypnose en regressietherapie helpen?
Tot slot

Waar komen woede uitbarstingen vandaan?

Woede heeft vele oorzaken. Ik zie vaker mensen die niet hebben leren omgaan met hun woede. Die als kind hun verontwaardiging en woede hebben moeten inslikken. Veel ouders leren hun kinderen in plaats van hun woede te uiten, ze te internaliseren. Daardoor bouwt zich een patroon op. Elk kind heeft al eens een woede aanval, ligt languit op de grond te janken omdat ze bijvoorbeeld een princessenjurk met slippers naar school aan wil terwijl er sneeuw ligt. Voor een kind is dat niet ongewoon. Zulk gedrag moet je niet toleren, maar kun je op een gezonde manier ombuigen. Als dit stelselmatig op een ongezonde manier afgeblokt wordt, krijg je ofwel een volwassene die uiterst volgzaam is, ofwel een volwassene die uitbarst zonder rem.

 

Waarom escaleert het soms?

Wie niet geleerd heeft zijn impulsen op een gezonde manier te bedwingen, kent moeilijk grenzen. Het kan dan zijn dat de emotie je letterlijk “overvalt”. Je hebt niet door dat je kwaad wordt. Zelfs al probeer je met de beste bedoelingen erop te letten, zie je niet aankomen dat je een grens nadert. Eens de grens overschreden, heb je niet alleen de opgebouwde energie, maar ook het patroon weer versterkt.
Woede beheersen is een moeilijk onderwerp om alleen aan te werken. Daar krijg je best hulp bij.

 

Je woede beheersen: hoe kunnen hypnose en regressietherapie helpen?

Eerst en vooral ontlading: alle opgekropte energie eruit laten. De momenten dat de woede je overnam en je niet mocht reageren verwerken. Dat geeft opluchting en zorgt ervoor dat het “korte lontje” al voor een stuk weg is.
Daarna komt het er op neer om te leren dat woede normaal en gezond is. Een emotie als alle andere. Integreren en aanvaarden. Het is vooral belangrijk om je emotie snel te herkennen en te erkennen, voor je te ver gaat.
Een emotie kondigt zich vaak aan: ofwel heel lichamelijk, ofwel mentaal. Het leren voelen is een volgende stap in dit proces. Je hebt heel snel door hoe woede zich aankondigt.
Daarna is het omgaan met de impulsen.

Tot slot

Laat je niet ontmoedigen door emoties die jou de baas zijn. Je kunt er écht aan werken en je leven aangenaam veranderen.

Verder lezen?

Als je geïnteresseerd bent in ervaringsverhalen, dan kun je hier een selectie vinden. Op de getuigenissen pagina, lees je ervaringen en getuigenissen over hypnose, regressietherapie en mental coaching.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie  en hypnotherapie en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.


Aanverwante artikelen
Omgaan met onmacht
Positief Denken
Gefrustreerd en machteloos: wat te doen

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: