Leer ons stil te zitten

Leer ons stil te zitten. Hypnose en regressietherapie.

Een scepticus zoekt zin en gezondheid.

Leer ons stil te zitten ☞ Een scepticus zoekt zin en gezondheid ☞ boek ☞ Tim Parks ☞ mediteren ☞ verhaal

☞ 15+ jaar ervaring ☞ gecertificeerd in hypnose en regressietherapie ☞ Vlaams Brabant, Boortmeerbeek

Leer ons stil te zitten. Een scepticus zoekt zin en gezondheid

Ik hou van Tim Parks als schrijver van romans, maar een boek over meditatie is iets compleet anders. Daarom was ik wat afwachtend en toch vol verwachting toen ik hierin begon. Maar wat een heerlijk boek! Een persoonlijk en eerlijk verhaal over een medische zoektocht, die wel een heel andere wending neemt.
Niet alleen de mooie beschrijvingen en het relaas over zijn reis met meditatie – dat trouwens heel herkenbaar was sprak mij aan. De verhalende schrijfstijl van Tim Parks, trok mij nog dieper in het verhaal. Voor mij is het boek een aanrader.

Inhoud

Leer ons stil te zitten is het bijzonder onderhoudende verhaal van Tim Parks’ zoektocht naar genezing.
Wanneer Parks wordt gekweld door pijn die niemand lijkt te kunnen verklaren of verhelpen, wordt hij gedwongen een paar harde waarheden over de relatie tussen lichaam en geest, over onze hectische samenleving en over zijn schrijverschap onder ogen te zien. Na een vruchteloze gang langs de loketten van de traditionele geneeskunde vindt hij tot zijn eigen verbazing verlichting in het doen van ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Uiteindelijk komt hij zelfs uit bij meditatie, en dit was wel het allerlaatste wat Parks verwachtte.
Gaandeweg rijzen bij Parks vragen over het effect van ziekte op het werk van geliefde schrijvers, over de rol van religie als vormende kracht bij de ontwikkeling van ons zelfbeeld, en over de invloed van sport en kunst op onze ideeën over gezondheid en welbevinden.
Iedereen krijgt op enig moment met ziekte te maken – weinigen zullen die ervaring met zo veel elan, inzicht en intelligentie kunnen beschrijven als Tim Parks.

Over de auteur

Tim Parks (1954) studeerde in Cambridge en Harvard. Hij woont al ruim dertig jaar in Italië, tegenwoordig in Milaan. Zijn vaak vervreemdende ervaringen als Engelsman in Italië verwerkte hij in een aantal uiterst succesvolle romans en autobiografische verhalen onder andere Italiaanse buren (1999) en Italiaanse opvoeding (2001). Met de roman Europa werd hij genomineerd voor de Booker Prize, Bestemming en Rechter Savage kwamen beide op de long list. In het uiterst succesvolle Leer ons stil te zitten (2010) en De dienares (2012) sloeg de academicus Parks een heel andere, meer spirituele weg in. In juni 2013 verscheen het ‘reisboek’ Italië op het spoor, zijn eerste Italië-boek in tien jaar. Recentelijk verscheen zijn roman De kunst van het moorden en Waarom ik lees, waarin Parks analyseert waarom we lezen wat we lezen.

Verder lezen?

Ik vul regelmatig de boekentips aan met boeken die mij -nu of vroeger- interesseerden, intrigeerden of op een bepaalde manier een impact op mij hadden. Voel je vrij om doorheen de selectie te surfen.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Leer ons stil te zitten. Een scepticus zoekt zin en gezondheid  - Tim Parks.  
Uitgeverij De Arbeiderspers
Het boek is origineel verschenen onder de titel : Teach us to sit still

Meer informatie:   
ISBN 9789041711687 paperback

ISBN 9789029579636 e-book  

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: