Mindgym sportschool voor je geest

mindgym

In 12 weken meer focus, rust én energie

Mindgym sportschool voor je geest is een boek dat je in 12 hoofdstukken naar een gezonde mentale balans wil leiden. Gebasseerd op gefundeerd wetenschappelijk onderzoek, gaat dit boek in op je mentale gezondheid. Volgens de auteurs is dat ook nodig. Alhoewel er veel aandacht naar gezondheid gaat, ligt het accent vooral op voeding en beweging. Het mentale aspect -dat net zo belangrijk is- wordt wel eens vergeten. Daarom dit boek.

Mindgym is opgevat als een handleiding. Gespreid over twaalf weken wil de auteur in evenveel hoofdstukken je mentaal trainen.

Mindgym: de thema’s

De thema’s waarop wordt ingegaan zijn gevarieerd. Hoe kun je met meer aandacht leven? Op welke manier kun je onderlinge relaties verbeteren? Waarmee creëer je een optimaal tijdsmanagement? Wanneer kun je mindfulness toepassen? Wat doe je aan negativiteit? Kun je falen?  De twaalf hoofdstukken komen overeen met 12 weken en zijn telkens op dezelfde manier opgebouwd. Opwarming, theorie, het eigenlijke werk en een afsluitend gedeelte.

Er zijn ook nuttige tips, voorbeelden, aanwijzingen en bedenkingen, gekoppeld aan inspirerende citaten. Je kiest het niveau van je dagelijkse oefening dat kan gaan van ‘light’ tot intensief. Vervolgens download je een gratis audiotrack die zorgt voor de begeleiding. Het is een zelfhulpboek voor mentale training met als doel een gezonde en gelukkige geest.

Inhoud

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten, maar je zit pas écht lekker in je vel als je ook mentaal sterk bent.
Wouter de Jong laat in Mindgym zien hoe je in 12 weken je mentale conditie kunt verbeteren. Door wetenschappelijke inzichten af te wisselen met praktische oefeningen en dankzij de vele mooie anekdotes, rake citaten en interessante weetjes zal dit boek zelfs de meest nuchtere lezers onder ons aanspreken.

In de ‘sportschool voor je geest’ leer je:
* Hoe je met meer aandacht kunt leven
* Waarom streven naar geluk allesbehalve egoïstisch is
* Te willen wat je hebt
* Je relatie met vrienden en collega’s te versterken
* Van je piekerdrift af te komen
* Positieve emoties langer vast te houden
* De edele kunst van het falen
* Meer gedaan te krijgen in minder tijd

Over de auteurs

Wouter de Jong is een veelgevraagd spreker, trainer en consultant. Hij studeerde af in Nederlands recht en aansluitend volgde hij een opleiding aan de Amsterdamse toneelschool, waarna hij werkte als acteur (onder andere GTST en Villa Achterwerk). Hij volgde meerdere opleidingen tot compassie- en mindfulnesstrainer, onder andere aan de Vrije Universiteit Amsterdam.
Maud Beucker Andreae is freelance journalist en schreef samen met De Jong dit boek. Ze publiceert onder meer in Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad, JAN Magazine en Margriet.
Online audio bestand op de website van mindgym.

Ondersteuning nodig?

Heb je het toch moeilijk om rust te vinden? Blijf je piekeren? Blijf je ronddraaien in cirkels? Misschien kun ie dan hulp gebruiken. Lees de site van Rustpunt even door. Bekijk regressietherapie of lees over hypnose. Heb je vragen, dan heb je onze webpagina’s met uitgebreide informatie. Je mag ons natuurlijk ook contacteren, we helpen je graag verder.

Mindgym, sportschool voor je geest - In 12 weken meer focus, rust en energie - Wouter de Jong & Maud Beucker Andreae 
Maeven Publishing

Meer informatie:
ISBN 9789492493255 paperback
ISBN 9789492493262 e-book

 

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: