Opwinden in de auto

Opwinden in de auto. Hypnose & regressietherapie

Opwinden in de auto ☞ is het onschuldig? ☞ hoe kun je het stoppen ☞ eigen ervaring met regressietherapie ☞ 15+ jaar ervaring ☞ gecertificeerd in hypnose en regressietherapie ☞ Vlaams Brabant, Boortmeerbeek

Afbeelding van Gerhard Gellinger via Pixabay

Ik heb er al eerder op sociale media over geschreven, maar jaren geleden kon ik mij behoorlijk opwinden in de auto. 

In dit artikel lees je over

Opwinden in de auto.

Hoe onschuldig is je opwinden in de auto?

Opwinden in de auto en regressietherapie.

Opwinden in de auto: stopt het?

Wind ik mij nu nog op in de auto?

Tot slot.

Opwinden in de auto.

Wie mij kent weet dat ik een rustige mens ben, volgens sommigen zelfs té rustig. Ik wind me zelden op en het is in uitzonderlijke gevallen, die me dan écht raken en die ik écht belangrijk vind, dat ik mij opwind of mijn stem verhef.
En toch heb ik mij gedurende jaren verschrikkelijk druk gemaakt in het verkeer. Het leek wel of ik een andere mens werd zodra ik achter het stuur zat. Ik gromde en grolde, had constant commentaar en opmerkingen. En oh wee als er dan eens iemand een fout maakte. Dan zat ik mij pas écht gigantisch druk te maken.

Hoe onschuldig is je opwinden in de auto?

Nu deed ik daar niets kwaads mee: ik schold niemand persoonlijk uit, ik werd niet agressief, ik maakte geen ‘rare’ gebaren. Het bleef in de auto bij mij. En toch was het een probleem. De adrenaline jaagde door mijn lichaam, er was onrust, en vooral: het bleef hangen. Dat had ik toen niet door. Dat zag ik pas later toen ik er geen last meer van had.

Opwinden in de auto en regressietherapie.

Toen ik tijdens een van mijn regressie-opleidingen een onderwerp over ‘overdreven emotioneel reageren’ moest aandragen voor een eigen regressie (jaja, wie wil leren, mag ook ondervinden), was dit het enige wat ik kon bedenken.
Ik dacht eerlijk gezegd dat het de kortste regressie ooit zou zijn omdat er niets ‘te vinden’ was, maar dat was verkeerd gedacht.

Vanaf het begin ging ik door een wervelwind van emoties en momenten die ik niet had verwacht. Ongelofelijk wat er allemaal naar boven kwam, en met verbanden waar ik met mijn nuchtere en kalme zelf de link nooit naar zou leggen. Dat momenten uit mijn pubertijd die niets te maken hebben met autorijden mijn rustige ingesteldheid tijdens het autorijden, en enkel dan, konden beïnvloeden, ik zou er nooit aan gedacht hebben. Dat was al een eerste ervaring.

Opwinden in de auto: stopt het?

Kun je je mijn verbazing voorstellen toen ik na een tijdje doorkreeg hoe ontspannen en goedgehumeurd ik in de auto zat. Hoe ik -letterlijk- fluitend op mijn bestemming aankwam. De eerste tijd viel het mij niet op. Eerlijk gezegd was ik er ook niet mee bezig. Ik leefde gewoon mijn leventje, en daar hoorde autorijden bij. Zoals altijd. Tot een vriendin opmerkte dat ik zo ontspannen was, dat ik eigenlijk geen aandacht had voor de enerverende momenten die het verkeer nu eenmaal heeft. Ik was rustig en geconcentreerd. Het leek wel of mijn opwinden *poef* weg was, en dat was het ook.

Wind ik mij nu nog op in de auto?

Wat ik mij gedurende al die jaren nooit realiseerde, is de impact die korte, op zich ‘onbelangrijke’ momenten op je dag hebben. Hoe ik mij onbewust al ergerde, vanaf ik in de auto kwam. Hoe ik de eerste tijd, nadat ik al geparkeerd was en de auto had achtergelaten, toch nog gespannen rondliep. Dat is sindsdien voorbij.

Ik zit nog steeds rustig in de auto. Zelfs al zijn er situaties waar ik mij vragen bij stel. Dan voel ik soms verwondering of zelfs verbijstering, maar nooit meer woede. Ik heb meer energie. Ik kan meer. Niet alleen ben ik rustiger in de auto (winnen!), maar mijn hele dag is rustiger. Het opgejaagde gevoel dat ik soms had is weg. Nooit verwacht! Ik voel mij meer ontspannen en vooral vrijer.

Tot slot

Mijn eigen ervaring met deze regressie heeft mij veel gebracht. Het is dubbel geluk: niet alleen ben ik van een last verlost, ik heb ook geleerd om binnen de therapie alles open te laten. Ik pin mij nergens op vast en ga zonder verwachting de sessie in. Ik weet uit ervaring dat het alle kanten uit kan gaan, én ik ken het heerlijke gevoel om verlost te zijn van vervelende emoties.

Over hypnose coaching en regressietherapie.

Soms kan de stap naar hulp groot zijn, vooral een stap in het onbekende. Neem gerust een kijkje op de webpagina’s en vergeet daarbij niet de getuigenissen pagina door te lezen. Daar lees je ervaringen van anderen die jou misschien kunnen helpen.
Voel je vrij mij te bellen als je meer vragen hebt, dan spreken we die rustig door.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie en hypnotherapie en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Aanverwante artikelen
Woede en agressie bedwingen

Woede uitbarstingen beheersen

Persoonlijk of niet?
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: