Positief denken en blijven in moeilijke momenten.

positief denken met hypnose

Hypnose helpt bij positief denken.

We zijn het er ongeveer allemaal over eens dat positief denken en daarmee duidelijk je doelen formuleren een effectieve manier is die zijn vruchten afwerpt. Je komt het tegen in allerhande cursussen, in D.O.E.N oefeningen, in marketingstrategieën maar ook in zelfhulpboeken. Of het nu gaat over professionele doelen (een nieuwe baan, een target halen) of op persoonlijk vlak (bv een levenswending), bibliotheken en cursussen zijn erover vol geschreven en op papier lijkt het allemaal eenvoudig: concentreer je op je doelen, leg je focus op wat je wilt bereiken en kijk -enkel positief!- naar de eindstreep.

Wat als het niet lukt?

Maar soms lukt je dat niet. Soms kun je gewoonweg niets positiefs in een situatie zien, hoe je ook probeert. Die collega bijvoorbeeld die je maar niet uit je systeem kunt zetten, die maar vervelend blijft doen, je dagen ‘verpest’ en in je hoofd blijft spoken. Hoe je ook probeert hem/haar geen aandacht te geven, soms gaat het niet en het haalt je naar beneden. Herkenbaar?

Hoe komt dit?

Door je eigen overtuigingen, je opvoeding, je ervaringen maar soms ook gewoon door het moment of de omstandigheden lukt het je niet. Wat dan? Opgeven? Je erbij neerleggen dat het je (weer) niet lukt? Zo kom je in een vicieuze cirkel waar je maar heel moeilijk uit raakt, want elke keer als je toegeeft, creëer je een nieuwe negatieve ervaring die je een volgende keer weer parten kan spelen.

Er is hulp!

Als je hierin vast zit, is werken aan jezelf en je overtuigingen de boodschap. Dat kan op vele manieren, onder andere met hypnotherapie. Met hypnotherapie kun je op een snelle manier uit deze negatieve spiraal komen. Hypnotherapie geeft je de kans naar de oorzaak van je probleem te gaan -waar zit je vast?- en dit snel om te polen. Door via hypnose te werken aan je onderbewuste zet je -blijvend- de knop om, word je niet meer gehinderd door negatieve stemmetjes die jou van je doel afhouden en worden alle mogelijkheden weer haalbaar.

De inzichten die je via hypnotherapie meekrijgt veranderen je ziens- en denkwijze ingrijpend en geven je de kans om positief in het leven te staan. Vastgeroeste overtuigingen worden zo naar de oppervlakte gebracht en opgeruimd. Ondertussen kun je ook je concentratievermogen verscherpen, waardoor ook hier je gedachten je nog meer kracht geven.

Positief denken kan iedereen. Soms heb je gewoon wat hulp nodig om er te komen!

Heb je onze zelfhypnose oefening al eens geprobeerd? Die kan je aardig op weg helpen als het wat moeilijk gaat. Voel je vrij mij te contacteren als je er vragen bij hebt.

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: