Regressietherapie en hypnose therapie

regressie en hypnose

Regressietherapie en hypnose therapie. Een kort overzicht en een stappenplan over de werking en de aanpak in regressie en hypnose.

Ik krijg de laatste weken heel veel vragen over regressietherapie en hypnose therapie, en wat het inhoudt. Ik heb er al vaak over geschreven, maar ik wil dit graag verduidelijken met een eenvoudig overzicht. Zo kan ik duidelijk maken waarom je voor regressietherapie en hypnose zou kunnen kiezen.

Natuurlijk is het iets gecompliceerder dan op het stappenplan en is elke vraag uniek. Uiteindelijk geeft het toch een mooi globaal beeld van de therapieën.

Zie wat er misloopt

Regressietherapie en, hypnose

Besef dat niet alles goed loopt. Wees eerlijk tegen jezelf. Pas dan kun – en WIL- je vaak effectief iets doen.

Bepaal wat er écht aan de hand is

Met regressie en hypnose ga je recht op je doel af. Je gaat voorbij de veronderstellingen van waar je probleem zou kunnen liggen. Soms ben je verbaasd waar je uitkomt, soms is het een bevestiging van je gevoel. Wat het ook is, eens je weet waar en/of wat de oorzaak is, kun je aan het werk.

Verbeter wat je kunt

Vaak komen je zorgen, je wankele zelfbeeld, je onbegrijpelijke emoties en hun triggers, van een verkeerde of verouderde overtuiging. In therapie bekijk je dat, en zet je dat recht. Je klaart het uit en je verwerkt. Uiteindelijk laat je alle ballast die je naar beneden trekt los en kom je aan de andere kant van de tunnel er een pak lichter uit.

Herdefinieer je doelen

Zijn het wel jouw doelen die je najaagt? Zijn het jouw dromen? Of leef je het leven dat een ander voor je verzonnen heeft? Hebben angsten je weerhouden om een pad op te gaan of voor iets of jezelf te kiezen?
Je evalueert je doelstellingen en je formuleert passende doelen waar je met je huidige inzichten helemaal achter staat.

Veranker en versterk in jezelf

Alle ballast die je meegesleurd hebt en die je tot hier gebracht heeft, heeft zijn sporen nagelaten op je zelfbeeld en je zelfvertrouwen. Ik vind het belangrijk om iedereen een poetsbeurt te geven. Zo kun je een frisse start maken. Mét je nieuwe inzichten.

Is je interesse gewekt? Lees vooral verder op de site of in de kennisbank. Daar staat een veelvoud aan informatie, die je de weg kan wijzen. Veel leesplezier!

Aanverwante artikelen
Wat is regressietherapie of hypnose therapie?
Hoe gaat het met je innerlijk kind?
Wat is Hypnotherapie?

 

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: