Rust voor je brein

Rust voor je brein

Rust voor je brein ☞ Luc Swinnen ☞ Boekentip ☞ overprikkeling ☞ veerkracht van je hersenen ☞ tips! ☞ Regressietherapie & hypnose ☞ Vlaams Brabant, Boortmeerbeek

Rust voor je brein

Een van de eerste dingen die ik bij elke klant doe, is rust brengen. In lichaam, geest en emoties. En vaak stoot ik dan op een brein dat naarstig wil verder ‘kwetteren’, omdat het al tijden niets anders doet. Je brein is, zoals alles aan ons, een gewoontedier en heeft zich gewend aan de constante stroom van prikkels die er ten alle tijden doorkomen.

Vooral sinds de technologische ontwikkelingen is het steeds moeilijker om afstand te nemen en eens rustig te niksen, waarbij je ook dat brein laat betijen. Afkoppelen. Dat is voor veel mensen gewoon heel moeilijk.

Vandaar dat ik nogal enthousiast ben dat dit in dit boek met wetenschappelijk onderbouwde diepgang belicht wordt. Want je brein heeft die rust echt nodig.

Samenvatting

Ons brein staat bijna altijd aan. Die voortdurende overprikkeling is niet alleen dodelijk voor onze creativiteit, maar kan op langere termijn ook stress en burn-out veroorzaken. 
Om je hersenen gezond en veerkrachtig te houden, moet je ze de kans geven om af en toe goed uit te rusten. Maar hoe kun je dat concreet doen? Want ook als we tv-kijken of slapen is ons brein hard aan het werk.

De nieuwste neurowetenschappelijke studies over het belang van netwerken in onze hersenen tonen overduidelijk aan dat we ons brein af en toe in offline modus moeten zetten als we de ratrace van elke dag willen overleven. In dit boek legt stressexpert Luc Swinnen niet alleen uit waarom die breinrust voor je hersenen zo belangrijk is, hij gaat ook dieper in op wetenschappelijk onderzochte methodes die je kunnen helpen om veerkrachtiger, creatiever en empathischer in het leven te staan.

‘Wetenschappers hebben in ons brein een aantal netwerken geïdentificeerd die verafgelegen hersendelen met elkaar verbinden. Zo is er het online breinnetwerk. Als dat actief is, ben je gefocust op een bepaalde taak: je lost een crisis op, beantwoordt de ene e-mail na de andere of managet je huishouden. Daarnaast hebben we een soort rustnetwerk of offlinebrein, dat lekker actief is als je aandacht naar binnen gericht is. Je zit bijvoorbeeld rustig op een bankje in de zon en plots krijg je werkelijk briljante invallen. 
Beide netwerken zijn ontzettend belangrijk, maar helaas komt vandaag ons offline brein veel te weinig aan zet. Dat is doodjammer, want net dat breinnetwerk laat ons toe om veerkrachtig, creatief en empathisch in het leven te staan. Het zijn alle drie vaardigheden die ons kunnen helpen een antwoord te vinden op de eisen en uitdagingen van de 21ste eeuw. 
Als we maximaal op ons offlinebrein inzetten, kunnen we de robot- en AI-oorlog winnen. Dan zullen we wel moeten leren om het nietsdoen en het dagdromen in ons leven toe te laten, te oefenen en in te bouwen. In dit boek wil ik je tonen hoe je dat kunt doen.’

Over de auteur

Dr. Luc Swinnen is een internationaal erkende expert op het vlak van stress en burn-out. Hij weet als geen ander wetenschappelijke inzichten te vertalen naar een breed publiek. Van zijn boeken werden al vele tienduizenden exemplaren verkocht.

Verder lezen?

Voel je vrij om door onze boekentips te snuffelen. Misschien vind je een titel die je aanspreekt.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Rust voor je brein - Luc Swinnen
Uitgever: Uitgeverij Lannoo

Meer informatie:    
ISBN 9789401465939 paperback 
ISBN 9789401467636 e-book  
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: