Stoeien en Bloeien

Stoeien en bloeien - Dokter Willi Lichtert

Stoeien en Bloeien is het boek dat dokter Willi Lichtert schreef gedurende de laatste jaren van zijn huisartscarrière.

Hij verdiepte zich in verschillende complementaire (aanvulllende ) geneeswijzen en volgde meerdere cursussen persoonlijke ontwikkeling.

Op basis van wat hij in zijn 40-jarige praktijk en in zijn eigen leven meemaakte, is Stoeien en Bloeien geschreven.

Het boek beoogt je aan te zetten tot een persoonlijke, preventieve en natuurlijke aanpak van je  gezondheid vanuit verschillende invalshoeken.

Vanwaar de titel Stoeien en Bloeien?

Bloeien staat voor opengaan, ontplooien, ontwikkelen van wat in jou aanwezig is. Groeien en bloeien zoals een bloem, een plant, een boom. Zoals voorbeelden uit de geschiedenis van de mensheid: Marco Polo, Hildegard von Bingen, Washington, Matin Luther King, Einstein, Michael Jordan…

Stoeien gaat over de plezierige, speelse wijze waarop dit bloeien kan gebeuren. Zonder moeten, zonder dwang, zonder schuldgevoelens. Zoals een kind: onbezorgd, open, volgens een natuurlijk verloop. Zoals een volwassene: bewust genietend, rijk aan levenservaring.

Stoeien staat ook voor in beweging komen. Fysiek bewegen door te wandelen, te dansen, te zingen. Door beweging te brengen in diverse onderdelen van je leven zoals je emoties, je zelfkennis, je seksualiteit.

Samenvatting

Dokter Willi Lichtert doorloopt in Stoeien en bloeien verschillende aspecten van het leven op een heldere, originele en praktische manier. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod: beweging, voeding, seksualiteit, stress, meditatie en spiritualiteit.

De ideeën, tips en suggesties die je daarbij krijgt, zijn onmiddellijk bruikbaar en gemakkelijk toe te passen in je dagelijkse leven.

Stoeien en bloeien is een boek om je leven meer kleur, warmte en energie te geven, en je gezondheid en je geluk meer te laten stromen.

Over de auteur

Dokter Willi Lichtert (°1952) beoefende veertig jaar met hart en ziel het mooie beroep van huisarts. Daarbij bleef hij steeds een volledig mensbeeld voor ogen hebben, waarbij onder meer ook emoties, gedachten, sociale en spirituele verbinding belangrijk zijn voor gezondheid en welbevinden.  Op 1 oktober 2017 kwam het moment van een welverdiend pensioen. Tijd om te onthaasten en meer van het leven te genieten. Hij blijft nog wel zijn roeping, inzet en ervaring ter beschikking stellen.

Je kan bij hem terecht voor advies en begeleiding voor je gezondheid en welzijn. Zowel preventief voor een algemene check-up, als voor reeds bestaande klachten.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie en hypnotherapie en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Stoeien en bloeien - Willi Lichtert
Uitgeverij Paris Books
ISBN  9789492179746 Paperback
het boek is te bestellen bij de auteur, via de boekhandel en online.

Meer boekentips vind je hier

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: