Verandering: hoe ermee omgaan?

TreinspoorWissel

Transformatie zien we overal om ons heen, zeker in de lente. In de natuur op de eerste plaats, maar ook in ons dagelijks leven. Het is normaal, maar als we zelf door een periode van verandering gaan, voelen we ons vaak verloren en maken we ons zorgen: wanneer zijn we erdoor? Hoe ga ik het aanpakken? Wordt het beter?
In plaats van de ervaring dat dit ook voorbij gaat toe te laten, verinnerlijken we soms de verwarring. Dan, zoals altijd, slaan we ons er op één of andere manier doorheen. Kortom, het lukt ons.
Ga je door een periode van verandering, hier 6 tips die je kunt proberen om het makkelijker te maken.

6 tips om om te gaan met verandering

1. “Ik doe mijn best en God doet de rest.”

Een oud gezegde dat mijn oma op moeilijke momenten boven haalde, maar dat een diepe kern van waarheid bevat. Doe, op de best mogelijke manier, wat je moet doen en laat het resultaat dan los. Jij hebt gedaan wat je kunt, en dat is vaak meer dan genoeg.

2. Adem.

Adem diep in, adem helemaal uit. … Diep zuchten helpt je om opgekropte gevoelens vrij te maken en geeft je vernieuwde energie. Enkele keren diep zuchten en je voelt de ruimte.

3. “Fake it till you make it.”

Gedraag je alsof je al bent waar je wilt zijn. Oefen alvast, tegen dat je de nieuwe houding verworven hebt, past het je helemaal. Het voorkomt ook het piekeren omdat je positief aan de situatie denkt en ermee omgaat.

4. Luister.

Luister naar je innerlijke stem. Soms -altijd?- weet je gewoon wat je nodig hebt, maar neem je niet de tijd om naar jezelf te luisteren.

5. Ontspan.

Maak dagelijks bewust een moment vrij voor ontspanning: massage, praten, therapie of meditatie, wat jou het beste past om je hoofd en lichaam tot rust te brengen. Als je lichaam en/of geest in vechtmodus staat, kom je niet veel verder. Een heldere geest en een goed uitgerust lichaam geven je kracht om te handelen én inspiratie en inzichten om goeie beslissingen te nemen.

6. Wees dankbaar.

Heb je een moeilijk moment, zie je door de bomen het bos niet meer? Probeer dan je drive terug te vinden. Noem elke avond voor het slapen gaan op waar je dankbaar voor bent, hoe klein ook. Je zult verbaasd staan hoeveel positiviteit er in je leven is. En positiviteit doet groeien: een klein beetje voelt in no-time als een geweldig grote ondersteuning.

Blijf je toch vast zitten in een negatieve spiraal? Kom je er zelf niet uit? Misschien kan hypnotherapie je helpen. Op onze site of de informatie site vind je veel informatie over hypnotherapie en zijn werking. Neem gerust een kijkje.

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: