Waarom voor hypnose therapie kiezen? Waarom voor regressietherapie kiezen?

hypnose of regressie therapie

5 redenen om voor hypnose therapie of regressietherapie te kiezen.

Er is zelden iemand die met plezier op zoek gaat naar zijn angsten, verdriet of boosheid.  Dat is niet enkel zo omdat het confronterend is, maar ook omdat je deze gevoelens, eens aangeboord, zelf moeilijk kunt opruimen. Als dat zo gemakkelijk was, dan had je dat natuurlijk al lang gedaan en bleef je er niet mee rondlopen. Wat het moeilijk maakt om dit op te lossen, is dat je vaak niet (meer) weet hoe en wanneer ze ontstaan zijn of waar ze vandaan komen. Dat maakt het ook zo moeilijk om oplossingen naar voor te schuiven: wat je niet kunt vinden, kun je niet opruimen.

Hypnose en/of regressie therapie kunnen je daarbij helpen. Heel vaak gebruik ik de beide door elkaar, maar het hoeft niet. De ontspannen staat waarin je lichaam en geest zich bevinden, maakt je geest open en vrij, waardoor je deze ‘zere plekken’ probleemloos kunt ‘terugvinden’. Gemakkelijk nietwaar?

Waarom is hypnose een beladen woord?

En toch blijft hypnose een beladen woord. Waarom? Hypnose is meestal gekend als showhypnose, waarbij de gekste dingen gebeuren: met smaak een ui opeten, zichzelf compleet belachelijk maken. Maar dat is wat het is: showhypnose. Therapeutische hypnose heeft daar niets mee te maken. Therapeutische hypnose is een vorm van opperste concentratie, op jezelf en alles wat in je leeft, de buitenwereld is even van geen tel. Een toestand waarin je jezelf af en toe brengt, als je studeert bijvoorbeeld, of als je een spannend boek leest. Op zulk moment sta je open om andere inzichten, gedragingen, houdingen aan te leren.

Waarom kies je voor hypnose of regressietherapie?

Uit ondervinding weet ik dat beide therapieën, los of samen gebruikt, heel fijn werken om patronen te doorbreken en vervelende emoties of triggers op te ruimen.

Hypnose therapie kan

  • Je bent snel en gemakkelijk ontspannen in lichaam en geest.
  • Je kunt je optimaal concentreren op jezelf en alles wat in je leeft.
  • Je geest wordt open en vrij, je kunt gemakkelijker bij je ‘zere’ plekken.
  • Het gaat eenvoudig en vraagt geen inspanning.
  • Je voelt je achteraf gewoon beter, vrijer en meer ontspannen.

 

Regressie therapie kan

  • Je helpen achterhalen en/of begrijpen waarom je dingen doet of waarom je op een bepaalde manier reageert.
  • Je helpen als je soms zonder reden getriggerd wordt door mensen of gebeurtenissen.
  • Je helpen als je onverklaarbare emoties hebt, die je leven negatief beïnvloeden.
  • Omdat je gemakkelijk terug naar het verleden kunt om daar gebeurtenissen, emoties of verkeerde besluiten in de juiste context te plaatsen.
  • Omdat het onderbewuste zelf aangeeft waar er dient gewerkt te worden.

 

Zijn hypnose therapie of Regressietherapie iets voor jou?

Als je je in bovenstaande redenen kunt vinden, zeker wel. Beide therapieën bieden een waaier aan mogelijkheden om belemmeringen, klachten of zwakke punten te veranderen of te verbeteren, waardoor je beter in je leven staat en optimaal functioneert.

 

Over hypnose coaching en regressietherapie.

Soms kan de stap naar hulp groot zijn, vooral een stap in het onbekende. Neem gerust een kijkje op de webpagina’s en vergeet daarbij niet de getuigenissen pagina door te lezen. Daar lees je ervaringen van anderen die jou misschien kunnen helpen.
Voel je vrij mij te bellen als je meer vragen hebt, dan spreken we die rustig door.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Aanverwante artikelen 
Uitstelgedrag. Wat kun je eraan doen? 
Wat is Hypnotherapie? Regressietherapie: De speld in de hooiberg van het verleden 
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: