Wat is Hypnotherapie?

bevrijding hoofd

Wat is hypnose?

In hypnotherapie werk je therapeutisch door middel van hypnose. Hypnose is een staat van bewustzijn (ook wel trance genoemd) waarbij het mogelijk wordt om diep te ontspannen of om – op een al dan niet interactieve manier – problemen op te lossen en/of te verwerken.  De techniek van hypnose is een hulpmiddel om het onbewuste in gang te zetten om gedragsverandering of emotionele problemen op te lossen. Het is vaak ook een efficiënte methode voor het verhelpen van psychosomatische klachten. Soms zijn dat duidelijke, soms vage klachten waarvan de arts geen oorzaak kan vinden.

Waar gebruik je hypnose voor?

Met hulp van hypnose kun je je zó sterk concentreren op één gebeurtenis, één stukje van de werkelijkheid, dat vrijwel alles er omheen wegvalt.  Door middel van hypnose kun je jouw gedachten zó op één zaak richten dat al het andere minder belangrijk wordt en tijdelijk geen rol meer speelt.

Dankzij de hypnose en de technieken van hypnotherapie heb je de mogelijkheid om oude patronen en slechte gewoonten te corrigeren. Allerlei vervelende dingen zoals gebrek aan assertiviteit, concentratieverlies, futloosheid, onrust, overweldigende en storende emoties, slechte eetgewoonten en dergelijke kun je door hypnotherapie met  eenvoudige technieken deprogrammeren. Zo vervang je ze door nieuwe positieve inzichten zodat je geen last meer ondervindt van wat je dwarszit.

Er zijn veel mogelijkheden.

De mogelijkheden van hypnotherapie zijn legio. Het is niet alleen het corrigeren van oude patronen of, slechte gewoonten. Werken met hypnose biedt ook de mogelijkheid om goede, of zwakke eigenschappen te versterken of te verbeteren.  Zo kan het zelfbeeld via hypnose bijvoorbeeld een flinke boost krijgen terwijl je zelfvertrouwen versterkt wordt.
Ook studenten die problemen hebben met studeren, hetzij door concentratiegebrek, hetzij door examenvrees kunnen met hypnose ondersteund worden.

Is hypnotherapie of hypnose iets voor jou?

Hypnotherapie heeft prachtige technieken en mogelijkheden die de belemmeringen, klachten of zwakke punten veranderen of verbeteren. Hierdoor  functioneer je beter en behaal je betere resultaten.
Heb  je interesse in hypnotherapie, zijn werking en zijn resultaten? Neem een kijkje op de pagina’s van hypnotherapie en Rustpunt, alsook van onze hypnose-site. Deze laatste is een uitgebreide site met alle achtergrondinformatie over hypnose en hypnotherapie.

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: