Menu


 

rustpunt logo

Hypnose Ontsluierd

 

Hypnose is het gebruik van een alledaagse trance waarbij het mogelijk wordt om diep te ontspannen of om - op een al dan niet interactieve manier - problemen op te lossen en/of te verwerken. De techniek van hypnose is een hulpmiddel om het onbewuste in gang te zetten om gedragsverandering of emotionele problemen op te lossen. Het is vaak ook een efficiënte methode voor het verhelpen van psychosomatische klachten (soms duidelijke, soms vage klachten waarvan de arts geen oorzaak kan vinden).

Wat is hypnose? Eigenlijk is het zó moeilijk uit te leggen dat de meeste deskundigen proberen het duidelijk te maken door te zeggen wat hypnose niét is. Geen slaaptoestand, geen magisch gebeuren, geen toestand waarin men het bewustzijn verliest, enz. De eenvoudigste definitie is:

 

Een veranderde ervaringstoestand die wordt gekenmerkt door
een verhoogde bereidheid om suggesties en taken uit te voeren.

 

Die veranderde ervaringstoestand laat zich het best als volgt uitleggen. Met hulp van hypnose kan men zich zó sterk concentreren op één gebeurtenis, één stukje van de werkelijkheid, dat vrijwel alles er omheen wegvalt. Door middel van hypnose kan men zijn gedachten zó op één zaak richten dat al het andere minder belangrijk wordt en tijdelijk geen rol meer speelt.

Voel je je slecht in je vel? Zit je vast? Kom je er alleen niet uit? Heb je interesse in hypnotherapie? Neem vrijblijvend contact met ons op, en we vertellen je graag hoe we jou kunnen helpen.

Adres: Oudestraat 26, 3190 Boortmeerbeek
 - 
 - 
 - 
BTW: BE 0809.921.492