Nieuwjaar!

Nieuwjaarswens Rustpunt, mental coach

In het begin van het nieuwe jaar schreef ik 

“Een jaarwisseling is geen einde of een nieuw begin, maar een vloeiende overgang naar een andere periode, met alle ervaringen, inzichten, wijsheden en struikelstenen die je de voorbije 365 dagen verzameld hebt.”

En zo voelt het voor mij ook. Geen moment van een waslijst aan voornemens om het over een heel andere boeg te gooien, maar een moment van introspectie naar wat was en naar wat kan zijn. Je bent al te ver op je pad gekomen, om alles wat je niet zint zonder meer weg te gooien.
Het zijn trouwens de dingen die je doen nadenken en stilstaan waaruit je kunt leren en evolueren. 

Wat het nieuwe jaar voor mij in zich draagt is hoop. Hoop dat onvervulde wensen of dromen waar mogen worden. Hoop op nieuwe -betere- horizonten. Hoop op andere wendingen aan oude richtingen. Hoop op nieuwe invullingen. Nieuwsgierig naar wat ik nog mag ontdekken.

Ik hoop dus dat je niet de meest waanzinnige voornemens hebt genomen. Dat je niet een lijstje met onhaalbare doelen gemaakt hebt. Bruuske en abrupte veranderingen hou je trouwens toch niet vol en zorgen enkel voor teleurstellingen en achteruitgang. Ik wens en hoop dat je rustig verder gaat op een pad dat je brengt naar de plek waar je wilt zijn. Dat je de manier vindt om jouw oude struikelstenen weg te leggen of er anders mee om te gaan. Dat je begrijpt hoe je jouw leven een andere draai kunt geven.

Bovenal wens en hoop ik dat je alle mogelijkheden en kansen krijgt, ziet én grijpt om jouw leven verder te vormen naar jouw wensen.
Maak er een spetterend 2019 van!

Genegen
Genis

Aanverwante artikelen
Kerstwens
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: