Tevreden zijn

Tevreden zijn, met de hulp van Hypnose en Regressietherapie.

Tevreden zijn ☞ wat? ☞ enkele tips ☞ vastzitten & hulp ☞ blijvend resultaat ☞ 15+ jaar ervaring ☞ Vlaams Brabant, Boortmeerbeek

Afbeelding van photosforyou via Pixabay

Tevreden zijn: een begrip dat vaak wordt gebruikt om een gevoel van voldoening en geluk uit te drukken. Maar wat betekent tevredenheid eigenlijk? En hoe kun je je leven leiden met een gevoel van tevredenheid?

Wat is tevreden zijn?

Tevreden zijn kan worden omschreven als een gevoel van voldoening of vervulling dat voortkomt uit het bereiken van een doel of het ervaren van positieve emoties. Het is een gevoel van innerlijke rust en acceptatie van wat er is, zonder verlangen naar meer of beter. Het gaat niet om het hebben van alles wat je wilt, maar om het waarderen van wat je hebt en het vinden van voldoening in het huidige moment.

Tevreden zijn met jezelf en je leven is een essentieel onderdeel van gelukkig zijn. Het betekent dat je in staat bent om jezelf te accepteren zoals je bent, met al je sterke en zwakke punten, en dat je in staat bent om voldoening te vinden in de kleine dingen van het leven. Het betekent niet dat je nooit meer ontevreden bent of nooit meer doelen stelt, maar het betekent wel dat je in staat bent om te genieten van het proces en de reis, in plaats van alleen maar gefocust te zijn op de uitkomst.

Maar hoe kun je je leven leiden met een gevoel van tevredenheid?

Hier zijn een paar tips:

 1. Wees dankbaar
  Een van de beste manieren om tevredenheid te vinden is door dankbaarheid te beoefenen. Door je te concentreren op de dingen waar je dankbaar voor bent, kun je je geest trainen om zich te richten op het positieve in plaats van het negatieve. Neem elke dag de tijd om te bedenken waar je dankbaar voor bent en schrijf het op. Dit kan helpen om je te herinneren aan de goede dingen in je leven wanneer je je down voelt.
 2. Blijf in het huidige moment
  Een andere manier om tevredenheid te vinden is door in het huidige moment te blijven. Dit betekent dat je jezelf niet laat meeslepen door zorgen over de toekomst of spijt over het verleden. In plaats daarvan concentreer je je op het heden en geniet je van wat er op dit moment gebeurt.
 3. Focus op wat je kunt controleren
  Een andere sleutel tot tevredenheid is het richten van je energie op de dingen die je kunt controleren, in plaats van te veel tijd en energie te besteden aan dingen die buiten jouw controle liggen. Door je te concentreren op wat je wel kunt veranderen, kun je jezelf machtiger voelen en een gevoel van voldoening vinden in je prestaties.
 4. Omring jezelf met positiviteit
  Omring jezelf met mensen, activiteiten en omgeving die niet alleen positief zijn, maar ook bijdragen aan je gevoel van tevredenheid. Kies ervoor om tijd door te brengen met mensen die je inspireren en ondersteunen, en doe activiteiten die je energie geven en je gelukkig maken. Creëer ook een omgeving die rust en comfort bieden, zodat je jezelf kunt omringen met positiviteit en ontspanning.
 5. Wees vriendelijk voor jezelf
  Daarnaast is het is vriendelijk zijn voor jezelf een niet te vergeten onderdeel. Dit betekent dat je jezelf niet te hard beoordeelt of op de kop zit als dingen niet volgens plan verlopen. In plaats daarvan geef je jezelf de ruimte om fouten te maken en te leren, en jezelf te behandelen met dezelfde vriendelijkheid en compassie die je zou bieden aan een goede vriend.
 6. Stel realistische doelen
  Het stellen van doelen is van belang om vooruit te komen in het leven, maar het is al even belangrijk om die doelen realistisch te houden. Als je jezelf te hoge verwachtingen oplegt, kan dit leiden tot gevoelens van frustratie en ontevredenheid. Door realistische doelen te stellen en jezelf te waarderen voor de vooruitgang die je boekt, kun je een gevoel van voldoening vinden in je prestaties.

Het lukt me niet om tevreden te zijn.

Soms zit je vast en kun je een negatieve cirkel niet doorbreken. Dan is er hulp, die jou kan ondersteunen om anders met je emoties om te gaan. Vaak ligt je zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen en/of je kijk op het leven hier mee aan de basis. Met regressietherapie kun je snel en eenvoudig de aanleiding van je moeilijke zelfbeeld of je onzekerheid verwerken, waardoor je in staat bent om anders in het leven te staan. Door meer zelfvertrouwen te hebben, zachter met jezelf om te gaan en te beseffen dat jij zeker de moeite waard bent krijg je een andere energie in je leven Waardoor je wel kunt kiezen voor positiviteit. En in die positiviteit vind je tevredenheid.

Tot slot

Tevreden zijn is geen einddoel, maar eerder een reis. Het vergt inzet en oefening om dit gevoel te bereiken en te behouden, maar het is absoluut de moeite waard. Door dankbaarheid te beoefenen, in het huidige moment te blijven, je te richten op wat je kunt controleren, jezelf te omringen met positiviteit, vriendelijk te zijn voor jezelf en realistische doelen te stellen, kun je een gevoel van tevredenheid vinden en een gelukkiger en gezonder leven leiden.

Over Hypnose en regressietherapie

Soms kan de stap naar hulp groot zijn, vooral een stap in het onbekende. Neem gerust een kijkje op de webpagina’s en vergeet daarbij niet de getuigenissen pagina door te lezen. Daar lees je ervaringen van anderen die jou misschien kunnen helpen.
Voel je vrij mij te bellen als je meer vragen hebt, dan spreken we die rustig door.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Aanverwante artikelen
Zelfvertrouwen opbouwen
Perfectie. Een zoektocht naar onrealistische doelen.
Zelfbevestiging en zelfzeker zijn
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: