Regressietherapie helpt bij onverklaarbare problemen

Regressietherapie bij onverklaarbare problemen. tijd-klok-hoofd-vrouw-gezicht

Hoe regressietherapie helpt bij het oplossen van onverklaarbare problemen ☞ wat gebeurt er ☞ voordelen ☞ helen van relaties ☞ in het kort ☞ Regressietherapie & hypnose ☞ Vlaams Brabant, Boortmeerbeek ☞ 15+ jaar ervaring ☞ Gecertificeerd in hypnose en regressietherapie

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Regressietherapie is een alternatieve therapie die helpt bij het oplossen van onverklaarbare problemen die je dagelijks leven beïnvloeden. De therapie maakt gebruik van hypnose om herinneringen en emoties uit het verleden naar boven te halen en te onderzoeken hoe deze je huidige gedrag beïnvloeden. In dit artikel zullen we bespreken hoe regressietherapie helpt bij het oplossen van onverklaarbare problemen.

Onverklaarbare problemen

Onverklaarbare problemen manifesteren zich op verschillende manieren, zoals angst, fobieën, depressie, slapeloosheid en somatische klachten. Vaak hebben deze problemen geen duidelijke oorzaak en reageren ze niet op conventionele behandelingen. Regressietherapie kan helpen bij het vinden van de onderliggende oorzaak van deze problemen. Dit gebeurt door terug te gaan naar het verleden en te onderzoeken wat er is gebeurd.

Wat gebeurt er?

Tijdens een regressietherapiesessie wordt je in een hypnotische staat gebracht waarin je je ontspannen en veilig voelt. Je blijft wel alert en volledig bewust van wat er gebeurt. De therapeut begeleidt je door middel van vragen naar herinneringen uit het verleden die relevant kunnen zijn voor het huidige probleem. Je kunt herinneringen hebben aan gebeurtenissen die je je niet meer bewust herinnert, zoals trauma’s of onderdrukte emoties. Deze herinneringen helpen je om de oorzaak van je huidige probleem te achterhalen en te begrijpen.
Dit laatste is natuurlijk niet voldoende. Het is van belang om de herinnering te kaderen in het perspectief en de context van toen zodat je de erdoor veroorzaakte lading (emotioneel en/of mentaal) kan loslaten. Deze ontlading wordt begeleid en ondersteund in de therapie.

De voordelen van regressietherapie

Een van de voordelen van regressietherapie is dat het helpt om onderbewuste patronen en overtuigingen bloot te leggen die je gedrag beïnvloeden. Soms kun je gedrag niet verklaren omdat het voortkomt uit onbewuste overtuigingen of patronen die je hebt ontwikkeld als reactie op gebeurtenissen uit het verleden. Door deze overtuigingen en patronen te begrijpen, kunnen we bewuster worden van je gedrag en dit veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld te kampen hebben met een laag zelfbeeld indien je tijdens je jeugd regelmatig gekleineerd werd.

Een ander voordeel van regressietherapie is dat het helpt bij het loslaten van emotionele bagage uit het verleden. Iedereen draagt emoties mee uit het verleden die je belemmeren om je volledige potentieel te bereiken. Deze emoties leiden tot angst, verdriet of woede, waardoor je je huidige leven niet ten volle kunt leven. Je wordt misschien snel boos, geïrriteerd, voelt je aangevallen of je krimpt bij het minste ineen van verdriet of angstige onzekerheid. Door deze emoties te erkennen en te begrijpen waar ze vandaan komen, kun je ze loslaten en je bevrijden van de emotionele last die je met je meedraagt.

Regressietherapie helpt relaties

Regressietherapie helpt ook bij het helen van relaties. Soms zijn onze problemen het gevolg van onopgeloste conflicten uit het verleden.
Zo kan je misschien moeite hebben met het vinden van een partner omdat je nog niet in het reine bent met je vorige relatie die misschien wel erg toxisch was. Het kan zijn dat je moeilijk vriendschappen kunt maken doordat het op school vroeger moeilijk liep. Of je komt professioneel niet vooruit.
Door terug te gaan naar het verleden en deze conflicten op te lossen, kun je je relaties in het heden verbeteren en je bevrijden van emotionele bagage die je belemmert om volledig lief te hebben en gelukkig te zijn.

Hoe regressietherapie helpt bij het oplossen van onverklaarbare problemen in het kort.

Onverklaarbare problemen zijn problemen waarvoor geen duidelijke oorzaak lijkt te zijn en die je vaak niet kunt oplossen. Regressietherapie helpt je

  1. Door je bewust te maken van je ervaringen uit het verleden en hoe deze ervaringen je huidige gedrag beïnvloeden.
  2. Om onbewuste patronen en overtuigingen op te sporen en te veranderen.
  3. Om je relaties te helen en je terug te verbinden met je geliefden.
  4. Om jezelf te bevrijden van emotionele bagage en je bewust te worden van het feit dat je keuzes hebt in je leven.

Concreet gezegd is regressietherapie een therapeutische aanpak die gericht is op het verkennen van vroegere levenservaringen, waaronder bv jeugdherinneringen, om inzicht te krijgen in en heling te vinden voor huidige levensproblemen. Door het verwerken van deze vroegere ervaringen kunnen onverklaarbare angsten, fobieën en gedragspatronen begrepen en getransformeerd worden. Het idee is dat traumatische gebeurtenissen uit het verleden onverwerkte emoties kunnen achterlaten. Die hebben invloed op je huidige gedrag en welzijn. Regressietherapie biedt de mogelijkheid om deze emoties te confronteren en los te laten, waardoor je jezelf bevrijd kan voelen van langdurige belemmeringen.

Tot slot

Regressietherapie helpt bij het oplossen van onverklaarbare problemen door je terug te voeren naar het verleden. Van daaruit kun je begrijpen hoe jouw herinneringen en je emoties je huidige gedrag beïnvloeden. Het maakt je bewust van onbewuste patronen en overtuigingen die je beperken en helpt je om emotionele bagage uit het verleden los te laten. Regressietherapie kan een waardevol hulpmiddel zijn voor diegenen die op zoek zijn naar alternatieve manieren om hun problemen op te lossen en hun leven ten volle te leven.

Over Hypnose en regressietherapie

Soms kan de stap naar hulp groot zijn, vooral een stap in het onbekende. Neem gerust een kijkje op de webpagina’s en vergeet daarbij niet de getuigenissen pagina door te lezen. Daar lees je ervaringen van anderen die jou misschien kunnen helpen.
Voel je vrij mij te bellen als je meer vragen hebt, dan spreken we die rustig door.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Aanverwante artikelen
Kan hypnose helpen bij professionele problemen?
Onrust in je hoofd
Ik kom niet op voor mezelf op
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen:
Pages:
Edit