Daten na een relatie: hoe ga je verder na een verbroken relatie?

daten na een relatie

Hoe ga je daten na een relatie?

Toen het 2-jarig ‘scheidingsjubileum’ van een vriendin van mij zich aandiende, vroeg ik haar of ze al terug aan het daten was? “Hoezo opnieuw daten?” vroeg ze me. Na een relatie van 13 jaar was ze sinds 2 jaar alleen. Toen bleek dat haar man er een vriendin op nahield, was ze er kapot van. Niet alleen haar huwelijk maar ook haar zelfvertrouwen en zelfbeeld zakten als een kaartenhuisje in elkaar.

Een andere man vinden was het laatste waar ze aan dacht. Hoewel ze op de emotionele steun van familie en vrienden had kunnen rekenen -en nog steeds- bleef ze vasthangen in het verleden: wie zou haar willen, ze was te oud, niet aantrekkelijk genoeg en trouwens mannen zijn niet te vertrouwen. Niet dat ze dát nu met zoveel woorden tegen mij zei, het kwam er wel op neer. Kortom, ze stond niet enthousiast te springen om weer een relatie te beginnen.

Therapie: een hulpmiddel om je zelfvertrouwen te hervinden en je van pijn te bevrijden.

Ons gesprek had blijkbaar toch een indruk achtergelaten. Nadat ze er over nagedacht had en zelf haar weerstand voor daten te groot vond, kwam ze in therapie. We verkenden het moment van de scheiding en alle emoties daarrond. Dat gaf opluchting. Toen ze ook de oude negatieve gedachten en opvattingen -die ze al jaren over zichzelf had en die bij de scheiding nog eens extra werden bevestigd- kon herkennen en afwerkte, voelde ze zich bevrijd. Met regressietherapie kon ze dieper inzoomen op oude angsten en gedachten die zich in haar vastgezet hadden. Het was haar nooit opgevallen hoe sterk oude opvattingen en patronen die er al tijdens haar jeugd ingeslopen waren, nog op haar inwerkten.

Besef.

Het besef dat daar de kern van haar echte onzekerheid en angst lag en het omkeren van deze overtuigingen, werkte bevrijdend. Zonder schuldgevoel en met een eerlijke blik op zichzelf voelde ze zich sterk. Ze besefte hoeveel ze de wereld te bieden heeft, en dat zij het waard is geliefd te worden. 3 sessies met hypnotherapie, regressietherapie en innerlijk werk later voelde ze zich herboren.

En nu?

Hoewel ze zich nog steeds niet écht klaar voelt, kan ze een goed gevoel krijgen als een man met haar flirt en flirt ze terug. Ze kan genieten van de gedachte aan romantiek en samen zijn. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat ze een relatie wil of moet aangaan. Dat is haar vrije keuze. Maar het kán nu wel, en dát is haar overwinning.

Heb jij het moeilijk om een oude liefde te vergeten? Durf je niet goed terug in een relatie te stappen? Kom je niet los van een vorige partner? Blijft je huwelijk -en scheiding- je parten spelen? Voel jij je minderwaardig in een relatie? Neem eens een kijkje op de sites van rustpunt. Misschien zijn regressietherapie e/of hypnotherapie iets voor jou.

Vergeet niet dat we allemaal iets te bieden hebben, ook jij!

Om privacy redenen worden zowel de naam van de klant als de onderliggende problematiek van de klachten en specifieke therapie details niet openbaar gemaakt.

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen:
Pages:
Edit