uw BREIN als medicijn

Boekentip brein als medicijn

Dat ons brein veel kan, daar zijn we het ondertussen over eens. Dat we met de juiste aanpak en voldoende doorzetting ons denken en ons doen kunnen beïnvloeden, daar twijfelen we ook niet meer over. Maar hoe pakken we het aan? Waar op te focussen? En vooral, wat werkt en wat niet?

Als professor in de klinische psychologie heeft Dr. David Servan-Schrieber zich ook over deze vragen gebogen. Niet alleen vanuit wetenschappelijk oogpunt, maar ook vanuit persoonlijke interesse. In een wereld van vele vragen, ging hij op zoek naar antwoorden. Zijn zoektocht en zijn bevindingen, brachten hem ‘uw BREIN als medicijn’.

In deze bestseller beschrijft hij zeven natuurlijke behandelwijzen die uitgaan van de eigen genezende kracht van de hersenen.
Onder het moto ‘wat je zelf doet, doe je beter’ is het boek een interessante insteek, om op een actievere manier met je gezondheid om te gaan.

Korte inhoud ‘uw Brein als medicijn’

Diep in de hersenen zit een deel dat ons gevoel, humeur, gedrag, bloeddruk, ons immuunsysteem, kortom alles wat met ons welbevinden te maken heeft, beheerst: het emotionele brein. Door controle te krijgen over dit deel van de hersenen, is het mogelijk om stoornissen die voortkomen uit stress, angsten of depressie zelf te genezen.

Vanuit deze nieuwe, opzienbarende benadering beschrijft Dr. David Servan-Schreiber zeven natuurlijke behandelwijzen, die uitgaan van de eigen genezende kracht van de hersenen. Zijn methode is gebaseerd op baanbrekend onderzoek in het Shadyside Hospital van de gerenommeerde Universiteit van Pittsburgh en biedt een effectief alternatief voor de vaak langdurige en ingrijpende behandelingen als psychoanalyse en antidepressiva.

Kosmos uitgevers

Over de auteur

Dr. David Servan-Schreiber (21 april 1961 – 24 juli 2011) was professor in de klinische psychiatrie aan de universiteit van Pittsburgh en voorzitter van Essentia Consulting, een organisatie die stressmanagementprogramma’s ontwikkelt voor ziekenhuizen en andere instellingen. Hij heeft voor zijn werk diverse onderscheidingen gekregen.

Heb je het moeilijk om jouw brein de switch te laten maken? Blijf je vastzitten in oude patronen? Neem eens een kijkje op de sites van Rustpunt. Misschien zijn regressietherapie en/of hypnotherapie iets voor jou.

uw BREIN als medicijn - Dr. David Servan-Schreiber
Kosmos uitgevers
Het boek is origineel verschenen onder de titel "Guérir"

Meer informatie: 
ISBN 9789021565248 paperback
ISBN 9789021546100 e-book
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: