Denk je vrij!

Denk je vrij!

Hypnose therapie kan je helpen verlost te raken van onaangename gedragspatronen. Je kunt de conclusies, overtuigingen en verbanden in je onderbewustzijn aanpassen aan jouw wensen

Onaangename gedragspatronen

Word jij ook al eens geplaagd door een gedragspatroon of een reactiepatroon waar je als het ware geen vat op hebt?  Je doet dan dingen die je helemaal niet wil of eigenlijk zelfs afkeurt. Binnenin is een drijvende, onweerstaanbare kracht die ervoor zorgt dat, ondanks je bewuste wil om het anders te doen, je toch weer in dat verdomde patroon vervalt.

Een klein voorbeeld daarvan is computeren.  Is het jou ook al overkomen dat je ’s avonds laat nog zit spelletjes te spelen, op Facebook blijft hangen of niet kan ophouden met chatten terwijl je in wezen al doodmoe bent.  Je bewustzijn zegt dan: “Ga slapen, joh.”  Toch lukt het niet.  Het werkt net zoals een verslaving.  Een roker weet zeer goed dat roken slecht is, maar kan er niet mee stoppen of denk aan diegene die zich lazarus gedronken heeft en ’s anderdaags onder de invloed van een pijnlijke kater zweert nooit meer te zullen drinken.  Raad eens wat er enkele dagen later gebeurt?

Gevoelens en emoties

Zo gaat het ook met andere momenten en emoties.  Misschien ben je wel eens depressief, angstig of verdrietig, jaloers of opvliegend.  Hoewel je hiervoor geen enkele echte reden kan bedenken, kan het jou zo ineens overvallen, helemaal uit het niets, niet in staat om het tegen te houden.  Het is sterker dan jezelf en achteraf begrijp je vaak niet waarom je zo gereageerd hebt.  Alhoewel je jezelf schaamt en je je voorneemt het een volgende keer anders te doen, lukt het niet. “Waarom?”, vraag je jezelf dan af.

Je onderbewuste stuurt

Deze gedragingen en reacties worden gestuurd door het onderbewuste.  Ergens is er in dat onderbewuste een programma opgeslagen om te handelen zoals je dan doet.  Daar kunnen vele oorzaken voor zijn, maar in het algemeen heeft het onderbewuste dit zo opgeslagen ter verdediging, ter bescherming.  Het heeft dit gedaan toen je een bepaalde onaangename ervaring doormaakte (vaak tijdens je prille jeugd) om te voorkomen dat jij je opnieuw in gelijkaardige situaties zou gekwetst gaan voelen of aangevallen of wat dan ook.  Het hoeft niet exact dezelfde ervaring te zijn, het hoeft geen groot trauma te zijn. Op een bepaald moment had jij een ervaring en heeft je onderbewuste daar een conclusie en een emotie aangehangen.

Ligt alles onveranderlijk vast?

Maar eens dat het daar in het onderbewustzijn opgeslagen zit, lijkt het wel onveranderlijk vast te liggen.  Telkens opnieuw ga je bij een bepaalde situatie op diezelfde geprogrammeerde manier handelen, tegen je eigen wil in.    Je kan je er heel bewust tegen verzetten totdat je uiteindelijk moet vaststellen dat al die inspanning slechts weinig oplevert en je tot het besluit komt: “Ik ben zo.  Ik kan er toch niets aan veranderen.”

Veranderen kan.

En toch kan het.  Jawel hoor, je kan de conclusies, overtuigingen en verbanden in je onderbewustzijn aanpassen aan jouw wensen.  Om je onderbewustzijn te “herprogrammeren” dien je ermee te communiceren.  In normale bewustzijnstoestand is het wel een uiterst moeilijke en trage leerling.  Je dient het onderbewuste de beelden van je verlangens te tonen en het resultaat al op voorhand te voelen (zie: positief denken).  Dit kan je best doen wanneer je in een lichte trance bent.

Trance is een directe weg tot communicatie met het onderbewuste. Je kunt dit onder andere bereiken in meditatie, zelfhypnose of heterohypnose (= als je gehypnotiseerd wordt door een andere persoon). Tijdens een trancetoestand stelt het onderbewustzijn zich open en is het toegankelijk om oude, storende opvattingen, besluiten en anticipatiegedrag te wijzigen.  Door juist gekozen suggesties gaat het onderbewuste die correcties toelaten en ernaar handelen.

Hypnose therapie helpt.

Met hypnotherapie bereik je het onderbewuste en kan je het weer op het juiste spoor zetten.  Het is onvoorstelbaar hoe snel en krachtig je met een aantal verwerkingsprocessen en suggesties op het onderbewuste kan inwerken tijdens een hypnosesessie. Je raakt daardoor verlost van onaangename gedragspatronen.

Neem een kijkje op onze website daar vind je veel meer informatie over hypnose therapie en de mogelijkheden ervan. Op de informatieve site  en in de kennisbank vind je dan weer veel informatie over wat hypnose eigenlijk is en uitleg over verschillende technieken.

Aanverwante artikelen
Negatief Denken
Positief Denken
Mental coaching proces
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen:
Pages:
Edit