Houden van dingen die niet perfect zijn

houden van dingen die niet perfect zijn

Het vorige boek Dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt, heb ik met veel plezier gelezen. Ik was dus benieuwd naar Houden van dingen die niet perfect zijn, en ik ben niet teleurgesteld. Al vanaf het voorwoord was ik gepakt

“…wanneer we ons leven eens goed bekijken, zien we van alles wat niet perfect is, als stofjes op een oude spiegel. Er zijn allerlei dingen die ons ongelukkig maken; onze woorden zijn vaak anders dan onze daden, onze relaties worden beperkt door onze fouten, onze zo zorgvuldig uitgekiende toekomstplannen mislukken. En bovendien brengen we in de loop van ons leven verschillende wonden toe aan anderen, bedoeld of onbedoeld, waardoor we ons schuldig voelen en spijt krijgen.”

Mijn interesse was gewekt…

Samenvatting

Doorheen 8 hoofdstukken, neemt Haemin Sunim je mee op levensreis. Sommige stellingen liggen voor de hand, bij andere heb je meer tijd nodig om de boodschap te laten doordringen. En voor je denkt dat dit een zweverig epistel is: al bij de eerste overpeinzing poneert hij “wees eerst lief voor jezelf en dan pas voor anderen.” In een directe maar fijne stijl zet dit boek je aan het denken. Het is aangenaam verblijven tussen de reflecties van Haemin Sunim .

Compassie voor jezelf en anderen

“Als we aardiger worden voor onszelf, kunnen we aardiger worden voor de wereld.” Haemin Sunim.

De inzichten en adviezen van de Koreaanse boeddhistische monnik Haemin Sunim uit de bestseller Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt gingen over rust. In dit nieuwe boek heeft Sunim het over liefde, compassie en vergeving. Hij benadrukt dat niemand perfect is, maar dat het juist daarom belangrijk is om liefdevol en mild te zijn voor jezelf en anderen. Want als je vriendelijker bent naar jezelf, kun je ook vriendelijker zijn naar de wereld en krijg je zelfvertrouwen om je bezig te houden met dat wat je echt gelukkig maakt.

Sunim geeft inzicht in verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Met veel prachtige, kleurrijke illustraties zal Houden van dingen die niet perfect zijn zowel je ogen als je hart aanspreken. Het biedt troost, aanmoediging en wijsheid en helpt je jezelf, je leven en iedereen daarin lief te hebben.

Over de auteur

Haemin Sunim (1974) is een boeddhistische monnik, geboren in Zuid-Korea, die voor zijn studie naar Amerika verhuisde en daar studeerde aan de universiteiten van Berkeley, Harvard en Princeton. Hij doceert boeddhisme aan Hampshire College en woont afwisselend in New York en Seoul. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke boeddhistische leermeesters van dit moment met een miljoen volgers.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Houden van dingen die niet perfect zijn - Haemin Sunim 
Uitgeverij Boekerij
Het boek is origineel verschenen onder de titel: Love for Imperfect Things
Meer informatie:
ISBN 9789022583722 hardcover
ISBN 9789402311808 e-book

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: