Je kunt je leven helen – Louise Hay

Je kunt je leven helen

Het boek

Over de kracht van gedachten is al veel geschreven. Toch schijnen we nog steeds niet te begrijpen hoe verreikend de mogelijkheden echt zijn. Vandaar Je kunt je leven helen.

De filosofie

Je kunt je leven helen, is het verhaal van een filosofie. Vanuit de basisgedachte in het boek “Het leven is niet iets wat ons overkomt”, legt Louise Hay uit hoe onze gedachten en overtuigingen over onszelf en over het leven vaak de oorzaak zijn van onze emotionele en lichamelijke problemen. Ze gaat dieper in op de wijze dat gedachten ons beïnvloeden (negatief en positief) en hoe we daarop reageren. Dit is niet enkel emotioneel: vaak is er een reactie met lichamelijke kwaaltjes. Door deze kwaaltjes communiceert het lichaam namelijk met ons.

Inhoud

Je kunt je leven helen gaat een stapje verder met het inzicht dat “het niet gaat over wat je overkomt, maar hoe je er mee omgaat”. Het bedenkt dat je houding tegenover het leven ook al bepalend is in wat je overkomt. Voor sommigen een boude uitspraak, alhoewel toch voor de hand liggend: alleen al een positieve uitstraling zorgt ervoor dat je met andere mensen in contact komt. Je bouwt hiermee een positieve omgeving op. Een sterke positieve omgeving geeft je de tools om sterker in het leven te staan.
Een positieve kijk op dingen laat je dan weer sneller oplossingen voor eventuele struikelblokken zien. Je bent beter uitgerust, je voelt je beter en je kunt -en durft- meer aan. Het is dus wel degelijk mogelijk om je leven te sturen met een positievere instelling.

De verandering

Je kunt dus objectief meten hoe een positieve levenshouding jouw leven verandert, maar hoe verander je jouw levenshouding?
In Je kunt je leven helen reikt Louise je manieren aan waarop je jouw gedachtepatroon kunt veranderen. Haar inzichten zijn een bron van inspiratie voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen en de kwaliteit van hun leven willen verbeteren. Je vindt tips waarmee je op een andere manier in het leven kunt staan en je leest over de kleine dingen -waar je eigenlijk niet bij stilstaat- die jou in de weg staan.
Je kunt je leven helen is een klein krachtig boekje, dat op een eenvoudige wijze je de weg wijst naar een gezonder denkpatroon. Beslist een aanrader.

Hier kun je een trailer van de film Je kunt je leven helen bekijken.

Heb je problemen om je gedachtestroom aan te passen? Kom je er zelf niet uit? Neem een kijkje op de rustpunt websites over hypnose en regressie. Daar vind je veel meer informatie over hypnotherapie en de mogelijkheden ervan.

Je kunt je leven helen - Louise Hay
Hoe je affirmaties kunt gebruiken om gelukkiger te worden
Uitgeverij Ankh Hermes
Het boek is origineel verschenen onder de titel: You can heal your life

Meer informatie:
ISBN 9789020213898 paperback
ISBN 9789020214000 e-book
Ook de DVD is beschikbaar
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: