De illusie van het geheugen

De illusie van het geheugen. Waarom je misschien niet bent wie je denkt dat je bent. Hypnose & regressietherapie.

De illusie van het geheugen. ☞ Waarom je misschien niet bent wie je denkt dat je bent ☞ over geheugenfouten ☞ hoe herinneringen beïnvloed worden ☞ je geheugen is niet te vertrouwen

☞ 15+ jaar ervaring ☞ gecertificeerd in hypnose en regressietherapie ☞ Vlaams Brabant, Boortmeerbeek 

De illusie van het geheugen. Waarom je misschien niet bent wie je denkt dat je bent.

Je geheugen is een merkwaardig en een interessant deel in je lichaam. Het is de plek waar de essentie van je bestaan opgeslagen wordt. Het is uniek en van levensbelang voor de intensiteit en kwaliteit in je leven, maar soms zorgt datzelfde geheugen ongewild voor last. 

Bij een groot deel van de klachten die mijn klanten aanbrengen, ligt er een (soms groot) stuk van de oplossing in het geheugen. Vandaar mijn fascinatie en nieuwsgierigheid als ik een boek over het geheugen tegenkom. Want als je weet en begrijpt hoe je je werkelijkheid creëert en af en toe fout bedraadt, dan weet je hoe je dit kunt corrigeren als dat nodig is. De illusie van het geheugen licht een tip van de sluier op.

Inhoud:

Laat je geheugen je wel eens in de steek?

Waarom je misschien niet bent wie je denkt dat je bent.

Laat je geheugen je wel eens in de steek? Julia Shaw laat in haar boek De illusie van het geheugen zien dat ieders geheugen last heeft van ‘geheugenfouten’ en dat je daar niks aan kunt doen. 

Dit boek leert ons waarom sommige herinneringen niet echt gebeurd zijn, hoe herinneringen beïnvloed kunnen worden en waarom ons geheugen eigenlijk niet te vertrouwen is maar we dat toch maar beter wel kunnen doen. Op humoristische en herkenbare wijze neemt Shaw ons mee naar de wereld van de herinneringen waarin niets is wat het lijkt. 

De lichte maar diepgaande schrijfstijl van Shaw laat ons zien hoe ons geheugen nou eigenlijk werkt en waar je voor moet oppassen wanneer je alleen op je geheugen denkt te kunnen vertrouwen. Dit alles blijkt opeens van groot belang wanneer het gaat om getuigenverklaringen bij misdaden, zoals op lichtvoetige wijze door Shaw aan het licht wordt gebracht.

Over de auteur

Dr. Julia Shaw (1987) is de auteur van de internationale bestseller De illusie van het geheugen, die in negentien landen is verschenen.

Dr. Julia Shaw is onderzoeker criminologie aan de London South Bank University. Daarnaast adviseert ze de politie over psychologie en ondervragingstechnieken. Ze studeerde cum laude af aan de Universiteit van Maastricht.

Verder lezen?

Ik vul regelmatig de boekentips aan met boeken die mij -nu of vroeger- interesseerden, intrigeerden of op een bepaalde manier een impact op mij hadden. Voel je vrij om doorheen de selectie te surfen.

Over hypnose coaching en regressietherapie.

Soms kan de stap naar hulp groot zijn, vooral een stap in het onbekende. Neem gerust een kijkje op de webpagina’s en vergeet daarbij niet de getuigenissen pagina door te lezen. Daar lees je ervaringen van anderen die jou misschien kunnen helpen.
Voel je vrij mij te bellen als je meer vragen hebt, dan spreken we die rustig door.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

De illusie van het geheugen. Waarom je misschien niet bent wie je denkt dat je bent  - Julia Shaw. 
Uitgeverij Prometheus/Bert Bakker
Het boek is origineel verschenen onder de titel : The Memory of Illusion
Meer informatie:  
ISBN 9789035143685 paperback  
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: