Ikigai

ikigai. het Japanse geheim voor een lang rn gelukkig leven.

Ikigai. De Japanse geheimen voor een lang, gezond en gelukkig leven

☞ Ikigai ☞ Japan ☞ levenshouding ☞ gezond en gelukkig leven ☞ beweging & voeding ☞ tien voorschriften ☞ ikigai-dieet ☞ Japanse 80%-wet

Soms heb je een boek dat je een paar keer onder je aandacht geschoven krijgt, waardoor je weet: dit moet ik lezen. Dat was ook zo met Ikigai.
Zodra ik begon te lezen, was ik mee. Al was het voor mij geen Aha-erlebnis, omdat ik jaren geleden het roer omgegooid heb. Het is altijd fijn je terug te verbinden met je drijfveren en je intenties. Opfrissen wat je al weet en doet.
Dus alhoewel het boek voor mij geen nieuw inzicht bracht, was het goed om me weer te herinneren waarom ik zo leef.

Samenvatting

Waar kom jij ‘s ochtends je bed voor uit, wat is jouw passie, jouw ikigai? Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen voor een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld. De auteurs vertrokken naar Okinawa om te ontdekken wat dat geheim voor een optimistisch en gezond leven is. Ze kregen inzicht in wat de Japanners eten, hoe ze bewegen, werken en omgaan met anderen. En hoe je honderd jaar in topvorm kunt leven. Dit boek helpt je om jouw eigen ikigai te vinden! 

Over de auteurs

Héctor García (1981) is een ingenieur die ontdekte dat zijn ware passies schrijven en fotografie zijn. Hij woont sinds 2004 in Japan.

Francesc Miralles (1968) is een Spaans schrijver, vertaler en muzikant. Hij studeerde literatuurwetenschappen en werkte bij een Spaanse uitgeverij tot hij besloot zelf te gaan schrijven. Hij woont in Barcelona en schrijft boeken en artikelen over spiritualiteit in diverse tijdschriften.

Verder lezen

Snuffel eens door onze boekenrubriek. Misschien vind je nog een boek dat je interesseert.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Ikigai - Héctor Garcia & Francesc Miralles
Uitgever: Uitgeverij Boekerij
Meer informatie:
ISBN 9789022578452 Hardcover
ISBN 9789402307405 E-book

Meer boekentips vind je hier
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: