Louise Hay

Louise Hay (Bron: Wikipedia)

Op 30 augustus 2017 is Louise Hay overgegaan. Wie zich enigszins met spiritualiteit bezighoudt, heeft wellicht al over haar gehoord en/of gelezen. Niet alleen om haar inzet en werk rond persoonlijke groei, maar Louise Hay had daarnaast nog een grotere verdienste: als pionier van de spirituele stroming die lichamelijke problemen aan emoties koppelde, stond zij aan de wieg van het werken met affirmaties. Haar eerste boek en bestseller “Je kunt je leven helen“, stond volledig in het teken van je mindset op een positieve manier je leven te laten beïnvloeden.

Positief denken is volgens Louise Hay meer dan alleen maar met een roze bril rondlopen. Het is je geest zo trainen dat je -ondanks je vaak negatieve overtuigingen- toch de reële situatie anders kunt ervaren. In plaats van ongelukkig te zijn over storende collega’s, kun je hier een  mogelijkheid in zien om ergens anders te solliciteren. Een gemiste jobopportuniteit kan je dirigeren naar een cursus of opleiding, zodat je meer vervulling in je professionele leven vindt.
Verbittering, teleurstelling, angst, verdriet, je kunt ze allemaal ompolen naar een positieve emotie, zodat ze voor je gaan werken in plaats van tegen je. Niet dat je altijd direct spectaculaire veranderingen ziet, maar je plant de zaadjes, verzorgt en voedt hen tot ze uitkomen en weelderig gaan bloeien. Dan kun je oogsten!

Het inzicht van Louise Hay om affirmaties te gebruiken om je leven een andere wending te geven, heeft veel deuren geopend. Ook de hypnotherapie vindt één van zijn tools in dit gedachtegoed: in de therapie geven we het onderbewuste al wat zaadjes mee, zodat in het dagelijkse leven het proces om gedrag of overtuigingen zelf te veranderen, ondersteund en vergemakkelijkt wordt. Het koesteren en water geven gaat dan veel gemakkelijker.
Wie nog niets van Louise Hay gelezen heeft, raden we zeker haar bestseller “Je kunt je leven helen” aan, maar ook haar andere boeken zijn de moeite waard. In de komende tijd zullen we nog enkele van haar titels bespreken. Haar overtuiging dat persoonlijke groei mogelijk is en haar overtuiging dat je aan een positief leven zelf werkt, dragen we mee. We zijn Louise Hay dankbaar voor haar mooie werk.

Genis

Neem een kijkje op onze websites van Rustpunt en over hypnose. Daar vind je veel meer informatie over hypnotherapie en de mogelijkheden ervan.

Foto Louise Hay: bron Wikipedia.

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: