Na dit leven

Na dit leven. Over leven na de dood. Regressie.

Een neurochirurg over zijn reis naar het hiernamaals: na dit leven

Neurochirurg Eben Alexander belandt na een zeldzame vorm van hersenvliesontsteking in een coma. Volgens de dokters is er geen kans dat hij -indien hij er levend doorkomt- ooit nog een bewust leven kan leiden. Aangezien er een beschadiging van de hersenschors is, zijn de hersenen aangetast en is er een totale uitval van alle functies van de hersenschors.
Totaal onverwacht ontwaakt hij na zeven dagen toch uit deze coma. Hij begint aan een lang revalidatieproces. Het verhaal dat hij vervolgens vertelt is zowel roerend als fascinerend. Alhoewel de ernstige coma voor een totale uitval van alle functies had gezorgd, -waardoor iedere vorm van bewustzijn, waarnemings- of hersenprocessen uitgeschakeld was- ontwaakt Eben Alexander met gedetailleerde herinneringen uit deze periode. Als wetenschapper probeerde ook Eben Alexander steeds zo dicht mogelijk in de materialistische wereld te staan. Deze ervaring doet hem echter van dit pad afwijken.

Na dit leven beschrijft het verloop van de ziekte, de reacties van familie en vrienden. Het beschrijft tegelijk zijn eigen waarnemingen in een andere dimensie. Deze laten hem met een boodschap achter, een levensfilosofie die hem vanaf nu vergezelt. Dr. Alexander probeert de ervaring zelf niet te verklaren, hij merkt op, vertelt, en geeft aan wat deze ervaring hem gebracht heeft.
Het relaas is tegelijk boeiend en intrigerend.

Samenvatting

Eben Alexander gaf al vijftien jaar les in de neurochirurgie toen hij een bijna-doodervaring kreeg na een zeldzame vorm van hersenvliesontsteking. Zeven dagen lang was hij hersendood, tot hij onverwacht uit zijn diepe coma ontwaakte. Wat hij zich kan herinneren uit die tijd staat voor altijd in zijn geheugen gegrift: hij is ervan overtuigd geraakt dat er leven is na de dood. In dit fascinerende boek – dat in Amerika op de eerste plaats van de New York Times-bestsellerlijst binnenkwam – vertelt hij zijn ongelooflijke verhaal.

Over de auteur

Dr. Eben Alexander werkt al meer dan vijfentwintig jaar als universitair neurochirurg, waarvan vijftien jaar aan Harvard Medical School in Boston. Hij schreef dit boek in samenwerking met Ptolemy Tompkins, redacteur voor de tijdschriften Guideposts en Angels on Earth en auteur van vier boeken. Zijn artikelen verschenen onder meer in Harper’s, The New York Times en The Los Angeles Times. Eben Alexanders eerste boek Na dit leven was een internationale bestseller. Het boek is vertaald in bijna veertig talen. Wereldwijd werden er meer dan twee miljoen exemplaren verkocht.
Een interview met Dr Eben Alexander kun je hier bekijken.

Een interview met Eben Alexander

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie en hypnotherapie en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Na dit leven - Eben Alexander 
Uitgeverij A.W. Bruna
Het boek is origineel verschenen onder de titel Proof of Heaven
Meer informatie:
ISBN 9789400501904 Hardcover
ISBN 9789400509047 Paperback

Meer boekentips vind je hier

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: