Verwerk een verbroken relatie

verbroken relatie verweken: Coach - Hypnose therapie - Regressietherapie


Verwerk een verbroken relatie, met regressietherapie en/of hypnose therapie. Het kan. Lees het ervaringsverhaal, en weet dat er hulp is om dit af te ronden.

Waarom vasthouden aan een relatie?

Waarom wil je nog steeds bij iemand zijn die niet langer bij jou wil zijn?

Ze zou alles doen voor haar man. Daar deden ze altijd wat lacherig over: hoe zij met plezier voor hem zou sterven. Wat ze wegduwde was zijn stelligheid, dat hij dat nooit voor haar zou doen.
De laatste jaren had hij vaker gezegd wel van haar te houden, maar niet met de liefde die je in een huwelijk verwacht. Hij was er niet zeker van dat hij gelukkig was met haar, en of hij het ooit was geweest.

Wat als de relatie effectief verbreekt?

Toch was ze verbaasd toen hij 6 maand geleden effectief besloot de relatie te beëindigen. Ze heeft alles gedaan: schelden, pleiten, smeken. Ze was vastbesloten om een manier te vinden om zichzelf te veranderen. Haar man zou helemaal opnieuw verliefd op haar worden en ze zouden deze episode achter zich laten en vergeten. Niets hielp. Voor hem was ze misschien wel zijn maatje, geen liefdespartner, en hij wilde verder met zijn leven.

Ze zat te huilen toen ze het verhaal vertelde. Ondertussen had ze zelf wel door dat de manier waarop ze geleefd hadden ongezond en afhankelijk was, maar ze kon hem niet loslaten. Ze kon niet verder.

Hoe verwerk je een verbroken relatie?

Bij zo’n verhaal denk ik dan als eerste, om dat hele grote en felle verdriet wat te ontladen. Ik gebruik daar vaak regressietherapie voor. Teruggaan naar momenten die dit verdriet triggeren en zo groot maken.
In dit geval kwamen we uit bij haar zus. Toen ze 14 was, was haar jongere zusje onverwacht overleden. Haar ouders werden door verdriet en schuldgevoel overdonderd, en hadden zich -vooral emotioneel- teruggetrokken. Zij voelde zich alleen en zocht liefde. Zij zocht iemand om voor haar te zorgen en klampte zich uiteindelijk vast aan hem.
Een patroon dat wel meer naar voor kwam toen ze naar haar leven keek. Ze was het type vrouw dat bij de keuze tussen een rechte lijn en een meer kronkelig pad, zou kiezen … voor het pad dat een ander (vaak haar man) voor haar koos. Zo liet ze anderen altijd de belangrijke beslissingen in haar leven nemen.
Het ging allemaal om angst. Ze was bang om alleen te zijn, ze was bang voor het onbekende, ze was bang om zich open te stellen. En diep van binnen was ze bang om gelukkig te zijn – met of zonder haar man.

De inzichten maakten heel veel bij haar los: van verdriet naar boosheid, maar ook het besef “ik moet het alleen doen”.
Ze voelde geleidelijk aan dat haar drijfveren niet langer redenen waren om bij elkaar te blijven. Ze kon afstand nemen.

Hoe ga je verder na een verbroken relatie?

Het is een werk in uitvoering. De volgende stap is uitzoeken wat ze echt wil. Waar haar hart ligt, wat zij van het leven verwacht. Het grote verdriet is weg. Wat overblijft is ‘gewoon’ spijt, omdat ze na jaren afscheid moest nemen van haar maatje. Ze is niet gevoelloos, maar het gevoel heeft nu zijn juiste proportie en zijn juiste plaats.

Hoeveel verdriet is ok?

Verdriet na een breuk is normaal, maar ongecontroleerd en overdreven verdriet is een alarmbel dat er meer achter zit. Zijn de emoties hoog en krijg je ze niet onder controle?
Als je zelf in de knoop ligt met gevoelens, bedenk dan eens: waarom wil je nog steeds bij iemand zijn die niet langer bij jou wil zijn? Ben je echt verliefd op hem/haar, of wil je je gewoon geliefd en geborgen voelen? Kortom, is wat je voelt reëel?
Zoek vooral de hulp die jij nodig hebt en die bij je past, om dit af te ronden.

Verder lezen?

Wil je nog meer ervaringsverhalen lezen? Dan kun je hier de selectie vinden. Op de getuigenissen pagina, lees je ervaringen en getuigenissen over hypnose, regressietherapie en mental coaching.

Om privacy redenen worden zowel de naam van de klant als de onderliggende problematiek van de klachten en specifieke therapie details niet openbaar gemaakt.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Aanverwante artikelen 
Helpt regressietherapie bij relatieproblemen?
Kan hypnose helpen bij professionele problemen?
Daten na een verbroken relatie.
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen:
Pages:
Edit