Ongekende gevoelens

Ongekende gevoelens. Regressietherapie en hypnose.

Ongekende gevoelens ☞ Joyce Webb ☞ Boekentip ☞ emotionele verwaarlozing ☞ emotionele bagage ☞ impact op je volwassen leven ☞ Regressietherapie & hypnose ☞ Vlaams Brabant, Boortmeerbeek

Ongekende gevoelens

Als je beseft welke en hoeveel ongekende emoties jouw leven beheersen, dan zet je een eerste stap naar vrijheid. Vrijheid in denken, in doen, in leven. Dat klinkt heel dramatisch, maar het is wel de essentie van de therapieën die we bij Rustpunt aanbieden.

Vandaar dat dit boek mijn aandacht trok. Omdat het al één aspect van dit onbewuste mechanisme aankaart. Alhoewel de focus vooral ligt op emotionele verwaarlozing krijg je een goed inzicht op het mechanisme van onze emoties en de kracht ervan -hoe zit het in elkaar en hoe werkt het- en kun je het op veel emoties en gebeurtenissen uit het verleden en heden toepassen. Groot én klein. Want de oorzaak van die ongekende emoties hoeft echt niet altijd groot te zijn. Soms ligt het in een klein hoekje.
Het boek kan een eye-opener zijn. 

Samenvatting

In Ongekende gevoelens, Over emotionele bagage en de invloed daarvan op (volwassen) kinderen van Jonice Webb leer je de emotionele bagage vanuit je relatie met je ouders (en hun relatie met hun ouders) te herkennen en het patroon van ongekende emoties te doorbreken. Wanneer er in je kindertijd weinig aandacht was voor jouw gevoelens, dan kun je daar in je latere leven behoorlijk mee worstelen. Als je emoties er niet mochten zijn heb je diep van binnen geleerd dat jij er ook niet mag zijn. Vaak wordt dit van generatie op generatie doorgegeven. Door dit gemis te herkennen begrijp je waarom je in je volwassen leven vastloopt op bepaalde levensthema’s. Dit boek laat zien hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en het patroon van ongekende emoties doorbreekt.

Over de auteur

Jonice Webb is gepromoveerd in de klinische psychologie, was directeur van een aantal poliklinieken en voert inmiddels dertig jaar haar eigen psychotherapiepraktijk. Ze heeft zich gespecialiseerd in het werken met jongeren en relatietherapie.

Verder lezen?

Voel je vrij om door onze boekentips te snuffelen. Misschien vind je een titel die je aanspreekt.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Ongekende gevoelens ~ Jonice Webb
Uitgever: AnkhHermes Uitgeverij
Het boek is origineel verschenen onder de titel Running on Empty

Meer informatie:
ISBN: 9789020217148 paperback
ISBN: 9789020217155 e-book

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: