Regressietherapie, Hypnose en online aanwezig zijn

Regressietherapie, hypnose, coaching

Soms moet je weggaan om weer terug te komen. Sommigen noemen het afstand nemen, anderen herbronnen, voor mij is het simpelweg mijn essentie terugvinden. De verplichte sluiting, die bijna een jaar duurt, heeft daar een mooie opening voor gegeven. Onder de modder en het vuil vind je vaak de mooiste schatten. Dat was ook bij mij.

Het ging mij niet zozeer om de grote vragen “is dit wat ik wil?” “doe ik het goed?” “maakt dit mij gelukkig?”. Neen. Want ik weet dat ik dit graag doe. Ik hou van regressietherapie, de coaching en al wat daarbij hoort. Ik put hier voldoening uit. Het was meer “hoe vul ik mijn tijd in?”, “wat kan ik bieden?”, “is wat ik doe meerwaarde voor anderen én mezelf?”.
En dan kijk ik naar een ander facet van mijn werk. 

Wat weinigen beseffen, is dat een therapiesessie 2 uur duurt, en dat die ook voor mij behoorlijk intens kan zijn. Ik bereid elke sessie nauwgezet voor: de aantekeningen van het vorige gesprek doorlezen, het plan van aanpak van de komende sessie uittekenen. Opzoekwerk doen. Bekijken welke aspecten er nog verkend mogen worden… Net omdat ik heel individueel en persoonsgericht werk is dit nooit een routineus klusje, maar een diepgaand proces. Ik gun elke klant een bijzondere ervaring die hen het leven lichter maakt. Daar school ik me constant voor bij. Ik denk dan aan Einsteins woorden: “Ik heb geen bijzondere talenten, ik ben alleen enorm nieuwsgierig”. Het is die nieuwsgierigheid die me drijft. Dat betekent cursussen doornemen, boeken lezen,… En dan is er natuurlijk nog m’n wekelijkse online post op de site, waarin ik wat stukjes van dat werk belicht en toelicht. Stukjes die, als ik mijn mails mag geloven, af en toe iemand helpen. Dat doet plezier. De nieuwsbief maken, mails beantwoorden,…
Op het einde van de dag ben ik moe, en soms ook mentaal wat uitgedoofd. Een uurtje buiten gaan wandelen doet dan wonderen. En ik heb geleerd die tijd ook te nemen. Ik wil zelf niet leeglopen, want daar heeft niemand wat aan.

Daarnaast heb ik nog de gewone dingen van het leven: de boodschappen, de tuin, … we kennen het allemaal. Al bij al heb ik goed gevulde dagen die ik ‘s avonds met veel plezier en vol dankbaarheid afsluit. 

Sinds enkele jaren is dat patroon veranderd en zijn daar de sociale media en andere online diensten bijgekomen. Een heerlijk medium om je te informeren, maar ook extra werk. Er zijn algoritmes, posts, privéberichtjes die via elk platform gezonden en beantwoord moeten worden. Vooral constant opvolgen. Er is een verwachting van volgers die graag content willen, en informatie, en… Heel begrijpelijk, maar vaak onhaalbaar. Tijd is ook voor mij een kostbaar goed. En ik merkte vaker dat ik mijn vrije tijd aan het online leven besteedde. 

De druk die deze kanalen op je leggen kan behoorlijk ontmoedigend zijn. Dat heb ik ook al bij klanten gemerkt: het constant moeten presteren en aanwezig zijn is vermoeiend en stresserend. 

Wat ik mis is tijd. Tijd voor verwondering. Tijd om nieuwsgierig te zijn. Tijd om alle indrukken langzaam in me op te nemen. Tijd om anders naar het leven te kijken. En die wil ik terug. 

Ik ga mijn Instagram of Facebook niet afsluiten. Ik ga mijn Youtube niet annuleren of mijn online aanwezigheid stoppen, maar ik ga wel wat aanpassen. Hoe ik dit de komende tijd ga oplossen weet ik nog niet, dat zien we wel. Maar ik ga zeker voor een evenwicht in mijn hoofd en mijn hart. We spreken elkaar nog wel. En ondertussen is Rustpunt alweer een tijdje geopend en kunnen we zeker daar afspreken.

Tot later!
Warme groet
Genis

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: