Hypnose en regressietherapie helpt je als je je slecht in je vel voelt

hypnose bij slecht voelen

Hypnose en regressietherapie helpt je als je je slecht in je vel voelt. Elke vorm van je slecht voelen heeft ergens een oorsprong. Met hypnose en regressietherapie kan de oorzaak van je slecht gevoel heel snel opgespoord worden. De ontspannen staat waarin je lichaam en geest zich bevinden, maakt je geest open en vrij, waardoor je de ‘zere plekken’ die je dwars zitten probleemloos kunt ‘terugvinden’.

De onderwerpen in dit artikel:
Waar komt dit gevoel vandaan?
Waar komt het op neer?
Hoe pak je het aan?
Hoe ga je verder?
Evalueren is belangrijk
Hoe helpt hypnose?

Mensen zitten vaak slecht in hun vel. Ze begrijpen niet waarom, want ze hebben toch alles waar ze van droomden. Materieel gesproken en op relationeel vlak zal dat dan wel kloppen zeker, maar wat ontbreekt je dan? Wat maakt dat je van al die uitgekomen dromen niet echt kunt genieten?

Waar komt dit gevoel vandaan?

Hieraan kunnen talloze dingen ten grondslag liggen. Het kan zijn dat je je niet realiseert wat je allemaal opoffert voor al die weelde. Door eendrukke baan zul je misschien veel uren kloppen waardoor je gezinsleven in meer of mindere mate verwaarloosd raakt. Misschien voel je je schuldig omdat je zoveel meer hebt dan anderen. Sommigen zitten dan weer gekluisterd aan maatschappelijke of familiale verplichtingen waaronder het vrijheidsgevoel te lijden krijgt.

Waar komt het op neer?

Waar het uiteindelijk altijd op neerkomt is dat je dingen doet die niet stroken met je gevoel. Je doet ze omdat je ze “moet” doen in plaats van dat je ze doet vanuit een goed gevoel. Natuurlijk zijn er een heleboel zaken die moeten gedaan worden, maar er zijn er ook een aantal waarvan je denkt je ze moet doen omdat het zo hoort.

Hoe pak je het aan?

Ga eens na waarom je slecht in je vel zit (als dat zo is tenminste). Onderzoek even wat je allemaal doet tegen je eigen gevoel in. Maak een lijstje. Wat je absoluut moet doen, wat je dus echt niet kan nalaten te doen, dat schrap je. Leg de lat om te schrappen niet te laag, want je kan vast altijd wel een reden bedenken waarom je iets moet doen. Bij wat overblijft, plaats je prioriteiten naar gelang de gemakkelijkheid waarmee je van die activiteiten kan afstand doen. Neem dan de eerste activiteit en neem de beslissing om ze niet meer uit te voeren of minder vaak. Voel nu of die beslissing goed voelt. Het is niet de bedoeling dat je daardoor schuldgevoelens gaat kweken. Is het een wat twijfelachtig gevoel, test het dan een tijdje uit zodat je aan die nieuwe situatie kan wennen vooraleer je besluit om ermee door te gaan of naar het oude terug te keren. Doe wat het beste voelt en je zult merken dat je vel je beter zal beginnen passen.

Hoe ga je verder?

Zo kun je ook een lijstje maken met alle dingen die je al zo lang wou doen, maar waar je niet toe geraakt bent omdat er altijd wel een goede reden voor was om het uit te stellen of als onmogelijk te bestempelen. Ga op dezelfde manier te werk als hierboven en voel bij elke activiteit of ze goed aanvoelt als je er voor kiest om ze uit te voeren. Sommige ervan zal je pas op een later tijdstip uitvoeren, maar je kan nu al voelen wat het jou doet als je de beslissing neemt.

Evalueren is belangrijk

Het is belangrijk om regelmatig even de tijd voor jezelf te nemen en je af te vragen of jij je wel goed voelt met je situatie, de dingen die je doet of die je laat, de offers die je brengt… Het is niet de bedoeling om jezelf als slachtoffer te gaan bekijken, maar juist die punten die jou het leven onaangenaam maken, zo mogelijk te veranderen. Je kan veel meer veranderen dan je denkt. Hou niet te fel vast aan wat jou destijds aangeleerd werd, maar wees creatief en bekijk alles eens met andere ogen, die niet zo beïnvloed zijn door de maatschappij.

Hypnose en regressietherapie helpt je als je je slecht in je vel voelt.

Lukt dat niet zo goed, dan is er nog hoop. Elke vorm van je slecht voelen heeft een oorsprong. Met hypnose en regressietherapie kan de oorzaak van je slecht gevoel heel snel opgespoord worden. Hetzij via heling van het toenmalig gekwetste kind, met regressietherapie of een combinatie van methoden, wordt je zelfvertrouwen terug opgebouwd. Je zelfbeeld, je zelfvertrouwen en je zelfverzekerdheid worden ondersteund, zodat je weer ten volle in het leven kan staan en ervan genieten.

Kijk rustig rond op de site, daar vind je veel meer informatie over hypnotherapie en de mogelijkheden ervan. Misschien kunnen wij je in je zoektocht ondersteunen.

Word belangrijk! Leef jouw leven!

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: