Kan hypnose helpen bij professionele problemen?

helpt hypnose bij professionele problemen

Kan hypnose of regressie helpen bij professionele problemen? Ja! Je ziet wat er écht mis is. Je verbetert wat je kunt veranderen. Je herdefinieert je doelen. Een ervaringsverhaal over werken met hypnose en regressietherapie.

Kunnen hypnose en regressietherapie je helpen bij professionele problemen?

Ik kreeg een tijdje geleden een erg getalenteerde, geëngageerde en hard werkende vrouw op bezoek. Toch stond ze professioneel stil. Na een -onverwacht- gemiste carrière-opportuniteit, kreeg ze nergens nog voet aan grond. Haar zelfvertrouwen had een fikse deuk gehad, en dat bleek ook in jobinterviews en professionele gesprekken. Ze voelde zich niet meer capabel en uiteindelijk nam ook haar motivatie af. Vandaar dat ze bij mij te rade kwam.

Hoe kun je professionele problemen aanpakken?

Voor zulke problemen, buig ik vaak terug op de combinatie hypnose en regressietherapie. Het zeer gefocust en alert kunnen werken, kunnen combineren met de snelheid waarbij je de ‘zere plekken’ kunt vinden en ombuigen, verbaast me elke keer weer.
Ook nu. Om een sluipend probleem aan te pakken, is het belangrijk om het met de wortel uit te trekken. Daar heb ik een beetje een stappenplan voor.

Werken aan de eigenlijke problemen

In regressie gingen we terug naar het moment waarop zij het project miste en de golf aan emoties die daarbij naar boven kwam. Dat kon al verwerkt worden. Vervolgens gingen we terug in de tijd naar waar dit gevoel van afwijzing voor het eerst prominent aanwezig was. Dat bleek in haar schooltijd te liggen. Een leerkracht waar ze erg naar opkeek, had haar inzet voor het jaarproject volgens haar niet naar waarde geschat. Alhoewel ze een mooi eindresultaat kreeg, had hij een reeks aan opmerkingen geformuleerd. Ze was dichtgeklapt, en had dit erg persoonlijk genomen. Alhoewel dit -dat zag ze nu als volwassene in- niet zo bedoeld was. Ze had de opbouwende kritiek -kritiek die haar verder kon helpen en ook had geholpen- té serieus en té letterlijk genomen, waardoor ze nu elke tegenslag als een mislukking ervaart.

Hoe zijn de problemen opgelost?

Pas toen ze tijdens de regressietherapie, haar eerdere afwijzingen kon wegvegen, en aanvaarden dat tegenslagen bij het leven horen en je sterker en vooral beter maken, was ze in staat om zichzelf te presenteren met het evenwicht dat past bij de managementposities die ze zocht. Uiteindelijk kreeg ze een jobaanbieding, slechts enkele weken nadat ze eindelijk haar teleurstelling afschudde.

En jij?

Terwijl jij door de ups en downs van je zoektocht naar een baan navigeert, kun je misschien wat vaker of nauwgezetter kijken hoe je jouw vertrouwen kunt herstellen als je wordt afgewezen. Vergeet niet dat (zelf)vertrouwen een krachtig instrument is.
Natuurlijk mag je me steeds contacteren als je vast blijft zitten en je er zelf niet uitraakt.

Om privacy redenen worden zowel de naam van de klant als de onderliggende problematiek van de klachten en specifieke therapie details niet openbaar gemaakt.

Aanverwante artikelen
Hoe kan ik mijn gedrag veranderen?
Laag zelfbeeld verhelpen door hypnose
Waarom voor hypnose therapie kiezen? Waarom voor regressietherapie kiezen?
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: