Wanneer je lichaam nee zegt

Wanneer je lichaam nee zegt. Centrum voor hypnose en regressietherapie.

Wanneer je lichaam nee zegt ☞ Gabor Mate ☞ Boekentip ☞ verborgen stress ☞ gevolgen voor je gezondheid ☞ Regressietherapie & hypnose ☞ Vlaams Brabant, Boortmeerbeek

Wanneer je lichaam nee zegt

Is er een relatie tussen lichaam en geest, en hoe zit dat dan? Alhoewel je ervan kunt uitgaan dat er inderdaad een groot verband is tussen wat jij denkt en voelt en wat er in je lichaam gebeurt, ontbreekt het vaak aan wetenschappelijk onderbouwde teksten. En dat is jammer. Omdat de wetenschap zoveel kan bijdragen en ons doen begrijpen hoe sommige processen werken.

Gelukkig komt daar verandering in. Niet alleen is er een voortschrijdend inzicht van wetenschappers, ook de Psycho-Neuro-Immunologie komt meer op de voorgrond. Psycho-Neuro-Immunologie is de studie naar de wisselwerking tussen de psyche, het zenuwstelsel en het immuunsysteem.

Verborgen stress en de gevolgen voor je gezondheid

Wanneer het lichaam nee zegt, is een erg toegankelijk boek met waardevolle praktijkvoorbeelden. Die schetsen een duidelijk beeld van hoe stress je lichaam kan beïnvloeden. Als arts kan Gabor Mate ons uit eerste hand de verhalen brengen over stress. Dé ziekte van deze tijd.

Samenvatting

Wanneer je lichaam nee zegt (When the Body says No) van Gabor Maté is een wereldwijd bekend standaardwerk op het gebied van de onlosmakelijke koppeling tussen lichaam en geest. Nu eindelijk in het Nederlands vertaald!

Gabor Maté houdt ons in dit boek een confronterende spiegel voor, waardoor we gaan inzien dat verborgen stress desasteuze gevolgen voor onze gezondheid kan hebben.Wanneer we geen nee durven zeggen tegen onze door stress geregeerde manier van leven, zal ons lichaam dat uiteindelijk voor ons doen. We raken uitgeput en ontwikkelen onder andere hart- en vaatziekten, artritis, kanker en MS. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en aan de hand van vele voorbeelden en verhalen uit zijn eigen huisartsenpraktijk en zijn werk in de palliatieve en verslavingszorg, geeft Maté antwoord op vragen over de rol die de mind-bodyconnectie speelt in het ontwikkelen van lichamelijke en geestelijke ziektes. Hij geeft overtuigend bewijs voor deze link en laat bovenal zien dat wij allemaal de wijsheid bezitten om onszelf te helen: Als het lichaam nee zegt …

Over de auteur

De Canadees Gabor Maté voerde een eigen artsenpraktijk en werkte in de palliatieve zorg en verslavingszorg. Over zijn ervaringen schreef hij diverse baanbrekende bestsellers en spreekt hij wereldwijd. Naomi Klein noemde hem een healer om te koesteren.

Verder lezen?

Voel je vrij om door onze boekentips te snuffelen. Misschien vind je een titel die je aanspreekt.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Wanneer je lichaam neen zegt. Verborgen stress en de gevolgen voor je gezondheid - Gabor Mate
Uitgever: AnkhHermes Uitgeverij
Het boek is origineel verschenen onder de titel When the body says no
Meer informatie:
ISBN 9789020216820 paperback
ISBN 9789020216837 e-book
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: