Zeg me dat ik oké ben.

Zeg me dat ik oké ben. Over perfectionisme en bevestigingsdrang. Hypnose en regressietherapie.

Zeg me dat ik oké ben. Over perfectionisme en bevestigingsdrang.

Perfectionisme is slopend, kan veel kapot maken en gaat over meer dan iets ‘perfect’ te willen doen. Perfectionisme kan ook zijn jezelf wegcijferen, geen nee kunnen zeggen, je grenzen overschrijden, geen knopen kunnen doorhakken,…

Perfectionisme is een vervelend patroon dat zich in alle hoeken van je leven nestelt. Het gaat over aanvaarding en bevestiging. Vaak facetten in je leven die je er zelf niet achter zou zoeken en waar je niet van bewust bent.

Dit boek biedt naast een goed verhaal, inzicht en veel praktische voorbeelden van hoe perfectionisme (kan) werken. Het is beslist een boeiend boek en een aanrader om je te verdiepen in de mechanismen van perfectionisme.

Samenvatting

Kleuters met faalangst. Leerlingen die volledig blokkeren tijdens de examens. Studenten die hun leerstof niet verwerkt krijgen omdat ze geen samenvattingen kunnen maken. Bekwame, waardevolle medewerkers die een burn-out krijgen. Allemaal dingen die nauw in verband staan met perfectionisme of bevestigingsdrang.

Als je kinderen hebt met faalangst of mensen kent die last hebben van pleasen – bevestigingsdrang of perfectionisme – dan is dit boek een must. Het maakt je bewust van wat perfectionisme doet met mensen. Hoe het ervoor zorgt dat ze het zichzelf moeilijk maken, vaak tot ze er ziek van worden. Perfectionisme is niet alleen een persoonlijk belemmerend patroon, het is een rechtstreeks gevolg van de zieke maatschappij waar wij allemaal deel van uitmaken. De druk wordt almaar groter, op het ongezonde af, en het is nooit goed genoeg. Alles moet steeds meer en beter. Onze maatschappij vormt op die manier een vruchtbare voedingsbodem voor dit patroon.

Over de auteur

Marcel Hendrickx is internationaal gecertificeerd NLP-trainer en heeft aan den lijve ervaren hoe perfectionisme een negatieve invloed kan hebben op alles wat je doet. Op zijn 46ste kreeg hij een hartinfarct. Het is voor hem duidelijk dat dit een rechtstreeks gevolg was van zijn perfectionisme. Ondertussen leidde hij zo’n 50 coaches op in een methodiek die je perfectionisme leert te sturen.

Verder lezen?

Voel je vrij in onze boekentips te snuffelen, we werken ze regelmatig bij.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Zeg me dat ik oké ben. Over perfectionisme en bevestigingsdrang -  Marcel Hendrickx
Uitgever: Manteau

Meer informatie: 
ISBN 9789022333068 paperback 

ISBN 9789460415289 E-book 

Meer boekentips vind je hier
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: