Menu


 

rustpunt logo

Hoe werkt hypnotherapie?

 

Eerst geef je de hypnotherapeut alle informatie over de klacht die voor de hypnotherapie belangrijk is.  Deze informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld.  Daarna kom je met de hypnotherapeut overeen wat de hypnotherapie zal inhouden en wat het te behalen doel is.  Vervolgens leer je met behulp van je eigen levenservaring je problemen op te lossen.  Je werkt zelf aan je eigen ontwikkeling.  Je leert grenzen te verleggen en optimaal gebruik te maken van je persoonlijke kwaliteiten.  De hypnotherapeut speelt hierbij een adviserende en begeleidende rol.

 

In tegenstelling tot de populaire opvatting van hypnose, waarbij de gehypnotiseerde een willoos slachtoffer is dat alle opdrachten van de hypnotiseur als een robot uitvoert, is de cliënt tijdens hypnotherapie actief en geconcentreerd aan het werk.  De hypnotherapeut maakt gebruik van natuurlijke vaardigheden van de cliënt: zich concentreren, zich ontspannen, positieve gedachten oproepen en vasthouden, en het zelf vinden van oplossingen voor problemen.  Uitgangspunt is dat hypnose toegang geeft tot het onderbewustzijn en dat de cliënt de eigen hulpbronnen die onbewust aanwezig zijn, tijdens hypnose oproept en optimaal kan activeren.

 

Na je in hypnose te hebben gebracht, vraagt de hypnotherapeut je om bijvoorbeeld het gevoel van opperste kalmte en tevredenheid vast te houden, ook wanneer de focus naar je problemen wordt verlegd.  Vervolgens geeft de hypnotherapeut enkele suggesties of opdrachten.

 

Deze suggesties tijdens hypnose kunnen direct gericht zijn op het verminderen van klachten. Bijvoorbeeld:

 

  • *
  • *

 

De suggesties kunnen ook gericht zijn op de versterking van het ego en het nemen van hindernissen. Bijvoorbeeld:

 

  • *
  • *
  • *

 

De suggesties van de hypnotherapeut kunnen ook expliciet gericht zijn op het onderzoeken van de oorzaken van een probleem, bijvoorbeeld door in je voorstelling terug te gaan in je verleden.

 

Hypnotherapeuten zorgen ervoor dat de cliënt zelf zijn of haar oplossingen weet te vinden om te komen tot het gestelde doel. Hierdoor is het effect veel groter en breder dan wanneer de oplossing door de hypnotherapeut wordt gegeven.  Het probleem wordt dus niet alleen aangepakt, de cliënt leert ook nieuwe methoden om eigen problemen aan te pakken. Het oplossende vermogen van de cliënt wordt vergroot.  De cliënt kan een "weller than well" gevoel overhouden.

 

Voel je je slecht in je vel? Zit je vast? Kom je er alleen niet uit? Heb je interesse in hypnotherapie? Neem vrijblijvend contact met ons op, en we vertellen je graag hoe we jou kunnen helpen.

Adres: Oudestraat 26, 3190 Boortmeerbeek
 - 
 - 
 - 
BTW: BE 0809.921.492