Menu


 

rustpunt logo

Wat is hypnotherapie?

 

Het spreekt vanzelf dat hypnotherapie gebaseerd is op de toepassing van hypnose.  Deze therapievorm kan als alleenstaande therapie gebruikt worden, kan toegepast worden als onderdeel van psychotherapie en kan ook gebruikt worden in combinatie met andere therapieën zoals bijvoorbeeld regressietherapie en reïncarnatietherapie.

 

Hypnotherapie of hypnosetherapie, zoals sommigen het noemen, is de laatste jaren sterk geëvolueerd.  Waar men zich tot het midden van de vorige eeuw nog beperkte tot verdoving tegen pijn en het geven van wat suggesties, zijn er intussen toch heel wat technieken bijgekomen, waardoor hypnotherapie buitengewone troeven heeft.

 

Hypnotherapie is een therapie die bewezen heeft snel en effectief te werken, zonder medicijnen en met intensieve betrokkenheid en respect van de hypnotherapeut.  Er ontstaat geen afhankelijkheid naar de hypnotherapeut doordat de cliënt zelf werkt en verantwoordelijkheid neemt.  Het klein aantal hypnotherapie sessies werkt dit trouwens tegen.  In het algemeen volstaan slechts enkele sessies om tot goede resultaten te komen.  Het besef zichzelf genezen te hebben bevestigt en versterkt het gevoel van eigenwaarde en het vertrouwen in de eigen daadkracht van een cliënt.  Dat is op zich al helend.

 

Ook in de psychotherapie wordt door een klein aantal therapeuten hypnose gebruikt.  Meestal zal hypnose daar slechts in beperkte mate toegepast worden en kaderen in het geheel van de psychotherapeutische behandeling.

 

Voel je je slecht in je vel? Zit je vast? Kom je er alleen niet uit? Heb je interesse in hypnotherapie? Neem vrijblijvend contact met ons op, en we vertellen je graag hoe we jou kunnen helpen.

Adres: Oudestraat 26, 3190 Boortmeerbeek
 - 
 - 
 - 
BTW: BE 0809.921.492