Menu


 

rustpunt logo

Techniek 3: Innerlijk Kind

 

Het begrip 'innerlijk kind' staat voor de onverwerkte of onafgeronde emoties uit onze eerste levensjaren.  Het staat voor de essentiële aspecten van ons zijn die in de eerste jaren van ons leven beschadigd of onderdrukt zijn geraakt.  Naast fijne ervaringen hebben wij als kind ook pijnlijke ervaringen gekend.  Of ervaringen die te bedreigend waren om te verwerken.

 

Gaandeweg is het Kind aan de verwachtingen en verlangens van opvoeders gaan voldoen, waardoor het zich is gaan aanpassen en zijn eigen natuurlijke energie en behoeften is gaan onderdrukken, waardoor de vrije stroom van energie in het lichaam geblokkeerd is geraakt.

 

Hoe klein we ook waren, we hebben op zulke momenten overtuigingen aangenomen over het leven, ons leven.  Overtuigingen zoals bijvoorbeeld "ik mag er niet zijn" of "ik moet altijd alles alleen doen" of "ik ben niet goed genoeg" of "mensen zijn niet te vertrouwen".

 

Met deze vaak negatieve en inperkende overtuigingen probeerden we ons op een bepaalde manier te pantseren.  Zo hoefden we niet steeds onze kwetsbaarheid te voelen.  De "strategie" van toen hielp het kind om te overleven.  Maar als we wat ouder worden werken deze inperkende overtuigingen op onbewust niveau door en kunnen ze onze beleving van de werkelijkheid nog steeds sterk kleuren.  Deze negatieve overtuigingen bepalen onbewust hoe open of gesloten, hoe vrij of onvrij we zijn in ons doen en laten en in onze relaties.  Ze kunnen ons gevangen houden in oude en soms heel ongezonde gewoontes.

 

Door te werken met je innerlijk kind leer je weer te voelen, voelen wat je behoeften zijn, wat je grenzen zijn.  Je kan de gestokte beweging van toen nu alsnog voltooien.  Je leert als de volwassene van nu je natuurlijke kwetsbaarheid weer opnieuw kennen en waarderen.  Zo kom je los van oude inperkende patronen en ontstaat er ruimte voor het nieuwe.

 

Voel je je slecht in je vel? Zit je vast? Kom je er alleen niet uit? Heb je interesse in hypnotherapie? Neem vrijblijvend contact met ons op, en we vertellen je graag hoe we jou kunnen helpen.

Adres: Oudestraat 26, 3190 Boortmeerbeek
 - 
 - 
 - 
BTW: BE 0809.921.492