Gedachten opruimen: Marie Kondo je hoofd

Gedachten opruimen met hypnose en regressie therapie.

☞ gedachten opruimen ☞ negatieve gedachten veranderen ☞ oude patronen herkennen en omzetten ☞ positieve gedachten verankeren
☞ ondersteuning mogelijk

Ik hoor, lees en zie veel over opruimen tegenwoordig. Sinds Marie Kondo haar intrede gemaakt heeft, lijkt het of iedereen bezig is te ontspullen. Een heerlijk initiatief. Maar waarom je beperken tot je huis?
Iedereen voelt zich vrij met een opgeruimd huis. Stel je de ruimte en de opluchting voor dat een opgeruimd hoofd je brengt.

De onderwerpen in dit artikel:


Opruimen van je geest kan je voor een stuk zelf:

Zoek de patronen

Het is belangrijk om jezelf vragen te stellen. Heb je een probleem met je geliefde dat wel heel erg lijkt op iets uit een vorige relatie? Loop je op je werk steeds tegen hetzelfde aan? Kom je steeds overhoop te liggen met andere collega’s? Heb je het gevoel dat jij in je vriendenkring degene bent die opdraait voor de ‘rotklussen’. Merk het op. Zie het.
Je gaat in deze fase niet direct het probleem oplossen. Gewoon al de bewustwording leidt vaak toch al tot een gevoel van verantwoordelijkheid. De rest volgt, soms vanzelf.

Sta er bij stil

Als je eenmaal een idee hebt welke patronen je hebt, neem dan de tijd om ze te bekijken.  Wat aan de situatie en/of persoon irriteert je?
Wees niet verbaasd of kwaad als je ziet dat je dat gedrag zelf ook een beetje hebt. Dat kan. Of als je merkt dat wat jou in je collega ergert, eigenlijk een eigenschap van je vader is, waarover je niet met hem kunt praten.
Het zijn vaak de meest irritante eigenschappen van vroegere ervaringen die je in het dagelijkse leven het meeste storen. Zodra je herkent wat het is dat je stoort, wordt je vaak al milder. Zowel voor de ander als voor jezelf.

Let op je gedachten

Je hoofd is een flipperkast vol gedachten. Vaak negatief. Luister af en toe actief naar wat er in je hoofd gebeurt. Hoe kun je in balans zijn als je niet opmerkt wat er in je hoofd speelt? Neem elke dag 10 minuten de tijd. Dat kan door gewoon in de zetel te zitten, tijdens de afwas, door te mediteren, of een blokje om te wandelen. Er zijn veel manieren. Merk op waar je gedachten naartoe gaan. Als je het vaker doet, zul je de drukte van je geest opmerken en stilaan ook de rust die er kan komen, gewoon door te luisteren.

Vorm positieve gedachten

Wanneer je je bezighoudt met je gedachten op te volgen, ontdek je vanzelf dat het gewoon je eigen waarnemingen en opvattingen zijn, geen echte mening van anderen. Je gedachten zijn ook de belangrijkste indicator voor hoe waardevol jij je in de wereld voelt.
Omdat gedachten tot acties leiden die dan weer tot reacties leiden, is het logisch om te beginnen met het opruimen van je denken.
Begin door op te merken welke gedachten je vanbinnen afbreken. Als je in plaats daarvan een positieve gedachte kunt neerzetten, verander jij je acties en reacties. En daarmee vaak ook de reacties van de mensen rondom je.
Dat omdenken heeft tijd nodig. Verwacht dus niet dat je op een week anders denkt, maar geef het tijd.

En zo ben je terug bij het punt van de patronen. Nu kun je die patronen doorbreken, door een positieve gedachte te vormen en dit te onderhouden.

Ondersteuning

Het kan ook zijn dat je er niet uit komt. Dat er teveel of te ‘zware’ gedachten zijn. Je krijgt het zelf niet weg, zelfs al zie je de patronen. Of je ziet de patronen juist niet. Of het omdenken lukt niet of gaat -voor jou- niet snel genoeg.
Aarzel dan niet om hulp te zoeken. Het is jammer om met een vol hoofd te blijven rondlopen. Hypnose of regressie kunnen je helpen om snel tot de kern te komen.

Hypnose – gedachten opruimen

Met hypnose ben je geconcentreerd en alert. Je ziet dan haarscherp waar je patronen liggen en laat je niet afleiden. Je kunt ermee gaan werken.

Regressie therapie – gedachten opruimen

Met regressie coach ik jou naar de kern, de essentie van je patronen. Je kunt de negatieve gedachtegang volgen. Door de inzichten en de verduidelijking kun je het negatieve loslaten en herschrijven. Je vult jezelf met positieve gedachten en maakt plaats voor nieuwe -positieve- patronen.
Het volledige proces sluit je af met een mentale en emotionele opkikker van je zelfvertrouwen en eigenwaarde. Zo kun je er weer fris tegenaan.

Tot slot

Je hoeft niet fanatiek te werk te gaan, maar probeer wel af en toe je patronen en gedachten onder de loep te nemen. Net zoals het gemakkelijker is om wekelijks je huis te onderhouden, wil je ook regelmatig je hoofd ordelijk en netjes houden. Zo voorkom je dat je zelf uitbarst.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Aanverwante artikelen
Positief denken
Negatief denken
Positief denken in moeilijke momenten

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen:
Pages:
Edit