Positief Denken

Onmogelijk

Iedereen weet dat gedachten krachten zijn.  Het positief denken wordt dan ook massaal gepromoot.  Alleen zijn er nog maar weinig mensen in staat om zich van deze onzichtbare, maar tevens onuitputtelijke krachten meester te maken.  Ondanks dat we er heel wat menen over te weten, slaag je er maar zelden in om je wensen werkelijk te doen uitkomen.

Hoe komt het dat we niet in staat zijn om deze krachten te benutten?

Om gedachten tot krachten te maken of om wensen zich te doen manifesteren, heb je een aantal zaken nodig.  Dat zijn: visualisatie en “beleving” van het gewenste resultaat, een juiste formulering, doorzettingsvermogen en geloof.  Er is meestal wel minstens één van deze ingrediënten waar we zwakker in zijn en die je droomwens saboteert.

Hoe werkt de kracht van de gedachte?

Het mechanisme is heel eenvoudig.  Aan de basis ervan ligt het onderbewustzijn.  Het onderbewustzijn staat rechtstreeks in contact met de universele energieën, die je wensen omzet in werkelijkheid.  Spelbreker hierin is het onderbewustzijn dat weerstand biedt tegen elke verandering, tenzij het om bescherming gaat.  De kunst is dus om het onderbewustzijn te doen geloven dat een wens reeds werkelijkheid is.  Eens dat je daarin geslaagd bent, realiseert jouw wens zich vanzelf.

Waarvoor kan je de kracht van de gedachte gebruiken?

Voor alles.  Ja, werkelijk voor alles.  Het universum is een oneindig grote catalogus van al wat je maar kunt wensen.  Neem bijvoorbeeld een gelukkig en succesvol leven.  Om dat te bereiken begin je met je te ontdoen van negatieve storingen en patronen die je beperken en belemmeren in je groei.  Om je van die sterke negatieve emoties (zoals bvb. angst, woedeaanvallen, verdriet, fobieën), vervelende gewoontes, oude patronen en andere storingen te verlossen, kan je beroep doen op gedachtekracht. Gedachtekracht die je concentreert op het positieve, op loslaten, op wat je wilt aantrekken. Als dat over eenvoudige dingen gaat lukt je dat wel, of met een goede training en keihard werken haal je het ook nog. Maar als je er zelf niet in gelooft, of je zit verstrikt in je negatieve spiraal is het moeilijk.

Hypnotherapie als direct hulpmiddel.

Als je er niet in slaagt om uit jezelf je onderbewustzijn te herprogrammeren via de kracht van jouw gedachten, kan je een snel en efficiënt hulpmiddel gebruiken.  Dat middel is hypnose werk.  In hypnose kan de hypnose coach jouw onderbewustzijn direct bereiken, waardoor je onmiddellijke resultaten bekomt op menig vlak.  Zo kan je in hypnose niet alleen aanleren hoe de kracht van het denken te gebruiken en te integreren, maar tevens kan er gewerkt worden aan de obstakels die jou tegenhouden om het positief denken “toe te laten” zodat het gemakkelijker wordt om er resultaten mee te bereiken. Deze werkwijze is uiterst doeltreffend om de mogelijkheden van het positief denken te benutten zonder langdurige inspanningen.

Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen: