Regressietherapie herstelt het verleden

Regressietherapie herstelt het verleden

Regressietherapie herstelt het verleden ☞ wanneer? ☞ hoe? ☞ voor wie? ☞ kort overzicht ☞ Regressietherapie & hypnose ☞ Vlaams Brabant, Boortmeerbeek ☞ 15+ jaar ervaring ☞ Gecertificeerd in hypnose en regressietherapie

Afbeelding van annca via Pixabay

Regressietherapie: Een diepgaande aanpak voor het herstellen van het verleden

Regressietherapie is een vorm van therapie die zich richt op het ontdekken en verwerken van onbewuste emotionele of psychologische blokkades die zijn ontstaan als gevolg van onverwerkte trauma’s uit het verleden. Het is een holistische en diepgaande benadering die je in staat stelt om je huidige problemen te begrijpen en te helen door terug te gaan naar de oorspronkelijke wortels van je problemen.

Wat is een trauma?

Bij trauma’s denken we meteen aan hele grote en erge dingen, maar trauma’s zijn gewoon kwetsuren. En zoals bij alle kwetsuren, kunnen die groot of klein zijn. Een trauma is een kwetsuur waar je blijvend last van hebt. Waarrond je bepaald gedrag hebt ontwikkeld dat je nu in de weg staat.

Hoe herstelt regressietherapie het verleden?

Om in regressie te geraken gaat de regressietherapeut jou daar naartoe leiden. Er zijn verschillende methoden, al naargelang de situatie, om je in een of andere vorm van trance te brengen. Een staat waarin je toegang hebt tot je onbewuste geheugen. De therapeut begeleidt je vervolgens door je verleden, waarbij je specifieke gebeurtenissen of situaties onderzoekt die verband houden met je huidige problemen. Dit kan variëren van gebeurtenissen uit je kindertijd tot ervaringen uit vorige levens.

Door middel van deze diepgaande introspectie, ben je in staat om de oorzaken van je problemen te ontdekken en de emoties die daarbij horen te verwerken. Door het begrijpen van je verleden, ben je in staat om te helen en je leven in het heden te verbeteren.

Hoe wordt regressietherapie gebruikt?

Regressietherapie wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan problemen. Angst, depressie, fobieën, traumatische ervaringen, slaapproblemen, chronische pijn, en relatieproblemen zijn er enkele van. Het wordt ook gebruikt voor persoonlijke groei en zelfontdekking. Je kunt bijvoorbeeld een thema waarover je regelmatig struikelt of op blokkeert oplossen door terug te keren naar de werkelijke oorzaak ervan en het daar in het verleden te herkaderen zodat je er in de toekomst geen last meer van ondervindt.

Wanneer wordt regressietherapie gebruikt?

Regressietherapie wordt meestal gebruikt als traditionele therapieën niet voldoende effectief zijn of wanneer je een vermoeden hebt dat de oorzaak van je probleem in het verleden ligt. Het is ook geschikt voor als je je wilt ontwikkelen op een spiritueel niveau en meer inzicht wilt krijgen in je leven. Regressietherapie vergroot je zelfbewustzijn. Het helpt je om jezelf beter te begrijpen en meer zelfbewustzijn te ontwikkelen. Door terug te gaan naar eerdere ervaringen en gebeurtenissen, kun je meer inzicht krijgen in hoe je denkt, voelt en reageert op bepaalde situaties. Dit geeft je de kans om meer evenwicht in jezelf te brengen en rust te vinden.

Voor wie is regressietherapie geschikt?

Regressietherapie is geschikt voor iedereen die openstaat voor alternatieve therapieën en bereid is om diepgaand naar het eigen verleden te kijken. Het is belangrijk dat je een goede relatie hebt met je therapeut en dat je vertrouwen hebt in het proces.

Waarom is regressietherapie een goede therapie?

Regressietherapie biedt je een diepgaande en holistische aanpak voor het begrijpen en aanpakken van je problemen. Het stelt je in staat om je verleden te begrijpen en te verwerken, waardoor je in staat bent om je leven in het heden te verbeteren. Het biedt ook een manier om persoonlijk te groeien en meer inzicht te krijgen in je leven. Regressietherapie biedt ook een veilige en ondersteunende omgeving waarin je jouw emoties en ervaringen kunt delen zonder veroordeeld of beoordeeld te worden. Het helpt je om te leren hoe je je eigen emoties kunt reguleren en hoe je meer zelfcompassie kunt hebben. Bovendien kan het je helpen om het zelfbewustzijn te vergroten en de persoonlijke groei te bevorderen.

Regressietherapie herstelt het verleden. Een kort overzicht:

Regressietherapie is gericht op het onderzoeken en oplossen van onverwerkte emoties en trauma’s uit het verleden. Tijdens regressietherapie wordt je geleid naar eerdere herinneringen en ervaringen om de oorsprong van je huidige problemen of symptomen te identificeren en te begrijpen.

Regressietherapie kan verschillende voordelen bieden, zoals:

  1. Verlichting van emotionele en fysieke symptomen. Door onverwerkte emoties en trauma’s uit je verleden aan te pakken, kan regressietherapie helpen bij het verminderen van emotionele en fysieke symptomen zoals angst, depressie, stress en lichamelijke klachten.
  2. Verbeterde relatie. Ongewenste gedragingen en patronen die uit het verleden voortkomen, kunnen je huidige relaties beïnvloeden. Regressietherapie kan helpen bij het identificeren en veranderen van deze gedragingen en patronen, wat kan leiden tot verbeterde relaties.
  3. Toename van zelfinzicht en zelfacceptatie door het verkennen van het verleden en het begrijpen van de oorsprong van je huidige problemen. Zo kan regressietherapie bijdragen aan een beter zelfinzicht en zelfacceptatie.
  4. Vermindering van stress en angst. Het verminderen van onverwerkte emoties en trauma’s kan leiden tot minder stress en angst. Hierdoor ben je beter in staat om om te gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.
  5. Verandering van belemmerende overtuigingen. Door terug te gaan naar het verleden en het herzien van eerdere ervaringen, kun je belemmerende overtuigingen veranderen in meer positieve en helpende overtuigingen.

Kortom, regressietherapie kan helpen bij het verminderen van emotionele en fysieke symptomen. Het verbetert je, vergroot je zelfinzicht en zelfacceptatie, het vermindert stress en angst, en je verandert belemmerende overtuigingen. Het is een krachtige manier om te werken aan persoonlijke groei en emotionele genezing.

Tot slot

Regressietherapie herstelt het verleden. Regressietherapie kan een zeer effectieve vorm van therapie zijn als je op zoek bent naar diepgaande genezing en groei. Met regressietherapie kun je jouw verleden verkennen en je emotionele blokkades die je tegenhouden loslaten. Het biedt een veilige en ondersteunende omgeving waarin je leert hoe je emoties kunt reguleren en hoe je meer zelfcompassie kunt ontwikkelen. Als je denkt dat regressietherapie iets voor jou kan zijn, is het de moeite waard om eens contact op te nemen en te kijken of het de juiste keuze is voor jouw behoeften.

Over Hypnose en regressietherapie

Soms kan de stap naar hulp groot zijn, vooral een stap in het onbekende. Neem gerust een kijkje op de webpagina’s en vergeet daarbij niet de getuigenissen pagina door te lezen. Daar lees je ervaringen van anderen die jou misschien kunnen helpen.
Voel je vrij mij te bellen als je meer vragen hebt, dan spreken we die rustig door.

Over Rustpunt

Op de site van Rustpunt vind je informatie over regressietherapie, hypnose en coaching. Er zijn webpagina’s met uitgebreide informatie over hypnose. Je kunt ook de zelfhypnose uitproberen, of gewoon rondsurfen. Je mag me natuurlijk ook vrijblijvend contacteren met een vraag, ik help je graag verder.

Aanverwante artikelen
Ervaringen met hypnose, regressietherapie, mental coaching
Hypnose en regressietherapie helpt je als je je slecht in je vel voelt
Regressietherapie: De speld in de hooiberg van het verleden
Vind je het artikel interessant? Dan kun je het 'liken' of delen:
Pages:
Edit